Η Ελένη Τουλουπάκη δίνει για άλλη μια φορά μάθημα αξιοπρέπειας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποσύρθηκε τελικά σήμερα το αίτημα κακής σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου που είχε τεθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης της πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η οποία δικάζεται μαζί με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για χειρισμούς τους σε δικαστικές υποθέσεις.

Ο συνήγορος της εισαγγελικής λειτουργού Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε πως δεν πρόκειται να κατατεθεί ένσταση σχετικής ακυρότητας για να μη θεωρηθεί ότι η κ.Τουλουπάκη παρελκύει τη διαδικασία.

«δΔν θα κατατεθεί ένσταση κακής σύνθεσης για να μην θεωρηθεί ότι επιχειρείται παρακώλυση του δικαστηρίου.

Η κα Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας», τόνισε.

Πάντως, ο κ. Μαντζουράνης επέμεινε πως «είμαστε απολύτως πεπεισμένοι για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που έγιναν», ενώ υπέβαλε αίτημα να της προσκομιστούν τα έγγραφα της αναρρωτικής άδειας αρεοπαγίτη κατά την κλήρωση στη Βουλή των δικαστών που θα συμμετείχαν στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και επιστολή του ίδιου Αρεοπαγίτη προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία του εξηγούσε τους λόγους που δεν μπορούσε να εμφανιστεί στην ακρόαση για την επιλογή νέου Εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο.

Το Ειδικό Δικαστήριο, με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή, απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση των εγγράφων «ελλείψει εννόμου συμφέροντος αφού δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα».

“Η νομιμότητα κλήρωσης εκφεύγει από αρμοδιότητα δικαστηρίου” είχε αναφέρει στην αγόρευση της η κυρία Σμυρλή, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων της Ελένης Τουλουπάκη.

“Δηλαδή η Βουλή μπορεί να βάλει όποιους θέλει και να τους στείλει. Θα σας στείλει τον περιπτερά κι εσείς δεν θα το ελέγξετε; Οφείλει και αυτεπαγγέλτως το Δικαστήριο σας να ελέγξει τη νομιμότητα σας. Έχετε υποχρέωση να την ελέγξετε” ανέφερε ο συνήγορος της Βασίλης Χειρδάκης.

Για να συμπληρώσει ο δεύτερος συνήγορος της Γιάννης Μαντζουράνης: “Εάν θα υποβάλλουμε αίτημα είναι άλλο θέμα. Θέλουμε πρωτίστως να αποδείξουμε σε σας και τους πολίτες όλες τις παρανομίες της προδικασίας όπου οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δικαίωμα να εκφράσουν αντιρρήσεις”.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ιπποκράτης Μυλωνάς, συντάχθηκε με την απόσυρση του αιτήματος περί μη νόμιμης σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου.

“Δεν υποβάλουμε τώρα αίτημα για κακή σύνθεση του Δικαστηρίου αλλά δεν παραιτούμαστε από κάθε δικαίωμα μας, είτε αργότερα εδώ είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”, παρατήρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ