Αμερικανός γερουσιαστής που συναντήθηκε με τον Ερντογάν δηλώνει: ελπίζω η Τουρκία να παραλάβει τα F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για την πώληση των F-16 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Οι δύο χώρες διεξάγουν έντονη διπλωματία για τον σκοπό αυτόν.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι υπήρξε θετικό κλίμα για την πώληση πολεμικών αεροσκαφών μετά τη συνάντησή του με τους Αμερικανούς γερουσιαστές.

Ο δημοσιογράφος Ραζή Κανικλιγκίλ ρώτησε επίσης τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γράχαμ για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

  Ο γερουσιαστής Γκράχαμ δήλωσε ότι υπάρχουν μόνο ορισμένα προβλήματα τεχνικών δεδομένων με την εφαρμογή και ότι τόσο η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος Μπάιντεν όσο και ο ίδιος υποστηρίζουν την πώληση, «ελπίζω η Τουρκία να αγοράσει τα F-16» είπε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ΗΠΑ το Δημοκρατικό Κόμμα και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα υποστήριξαν την πώληση F-16 στην Τουρκία.

 

Τι έγινε με τα μαχητικά αεροσκάφη που πλήρωσε η Τουρκία;

Σημειώνεται – γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, επικαλούμενη την αγορά των S-400 από τη Ρωσία. Κατόπιν ματαίωσε την πώληση των F-35 που είχε πληρώσει η Τουρκία.

Η τουρκική κυβέρνηση έκανε μια νέα προσφορά στις ΗΠΑ δηλώνοντας ότι ήθελε να αγοράσει μαχητικά F-16 αντί των F-35.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Τουρκία είχε ζητήσει 40 μονάδες Block 70/72, το πιο πρόσφατο και πιο προηγμένο μοντέλο F-16, καθώς και 80 κιτ αντικατάστασης για τα υπάρχοντα τζετ της με αγοραία αξία περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Sondakika.com

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ