Οι αγροτικές εργασίες δεν είναι «ντροπή», σε αντίθεση με τα παράσιτα του Κολωνακίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην θεμιτή τους πρόθεση εξεύρεσης θέματος γραφής των προς τούτο, δεν είναι και τόσο αναγκαίο να σκώπτει τις εις βάρος της λογικής και πόσω μάλλον εις βάρος της απόλυτης ανάγκης, όπως είναι η εύρεση εργατών, κυρίως στην ύπαιθρο, που ξαναρχίζει να μαραζώνει.

Δεν είναι ντροπή το μάζεμα της ελιάς. Απλως είναι δύσκολο να το κατανοήσει ο καλοξαπλωμένος αστός του λεκανοπαιδίου, κυρίως. Η αγροτική εργασία είναι, αυτό που πρέπει να είναι. Ζωτική ανάγκη για όλους.

Το μειονέκτημά της είναι το εποχικόν, δηλαδή όχι μόνιμη δουλειά σε ένα μέρος, διότι έτσι το καθόρισε η φύση, όπως και το αβέβαιο λόγω καιρικών συνθηκών εισόδημα, εκτός της σωματικής καταπόνησης. Όποιος έχει δεί χέρια αγρότη, ξέρει. Γι αυτό και την εγκαταλείπουν αμέσως όσοι βρίσκουν κάτι καλύτερο.

Εδώ, την Ελληνική ύπαιθρο, για ένα μεγάλο διάστημα την κράτησαν όρθια και οι Αλβανοί εργάτες γής οποίοι όλο και λιγοστεύουν. Οι κακοποιοί ..παραμένουν. Συνεπώς η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, περι απασχόλησης μεταναστών, από τα κέντρα φιλοξενίας, σε αγροτικές και επ´ αμοιβή φυσικά εργασίες, μόνο για γέλια δεν είναι.

Ξανά. Μόνο για γέλια δεν είναι. Βλέπεις με την έλευση των Αλβανών και άλλων τότε «ομόσταυλων» που δεν υπήρχαν οι ΜΚΟ να τους «κουλαντρίζουν» έπιασαν αναγκαστικά αμέσως δουλειά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ