Ο Αγαμέμνων Τάτσης και ομάδα δικηγόρων στέλνει το υπουργείο υγείας στο εδώλιο για τα 3000 παιδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το νόμο και τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος οφείλει να εγγυητής της ευζωίας των πολιτών. ‘Επρεπε να το λύσουν, όφειλαν να το λύσουν το θέμα, είναι ποινικά υπόλογοι” τόνισε ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης.

Ομάδα δικηγόρων θα υποβάλλει σήμερα Δευτέρα στον Άρειο Πάγο, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις αναμονές σε 3.000 τακτικά χειρουργεία στο Παίδων όπως αποκάλυψε το OPEN και η εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”.

Αναμονές σε τακτικά χειρουργεία στο Παίδων: Τι λέει ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης

Μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος Αγαμέμων Τάτσης δήλωσε χαρακτηριστικά “θα πάμε στον Άρειο Πάγο γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος και για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και μάλιστα κατά συρροή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο τύπο έχουμε πάνω από 3.000 χειρουργεία να περιμένουν.

Το σημαντικό είναι ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκύπτει και από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ότι η προϊσταμένη του τμήματος αναισθησιολογίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου εγγράφως είχε ενημέρωσει την Διοίκηση και την ΥΠΕ για τα ζητήματα των ελλείψεων. Είναι αδιανόητο

Παράλληλα ο κύριος Τάτσης τόνισε ότι “σύμφωνα με το Σύνταγμα, το νόμο και τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος οφείλει να εγγυητής της ευζωίας των πολιτών. ‘Επρεπε να το λύσουν, όφειλαν να το λύσουν το θέμα, είναι ποινικά υπόλογοι“.

Στο ερώτημα αν δεν βρίσκουν άτομα για την πλήρωση των θέσεων η απάντηση του νομικού ήταν “αν δεν βρίσκουν επιτάσσουν”.

Αποσαφήνισε δε ότι “δεν εκπροσωπούμε κανέναν και ότι είναι η δεύτερη παρέμβαση που κάνουμε ως “Δημοκρατική Κίνηση Δικηγόρων“. Πέρυσι κάναμε παρέμβαση για τη ΔΕΗ, για το ζήτημα της πώλησης των μετοχών. Δεν είναι δυνατόν το 2022 να μην έχουμε αναισθησιολόγους. Εκτός αν στόχος είναι να ενισχυθούν τα ιδιωτικά παιδιατρικά κέντρα”.

dikastiko.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ