Παράκρουση Ερντογαν: Παρακολουθώ με αηδία την Ελλάδα – Θα λογοδοτήσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα άκρα οδηγεί την κλιμάκωση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε πρωτοφανείς και ακραίες δηλώσεις, την ώρα που η Αθήνα απαντούσε στο διάβημα της Άγκυρας προς τον Έλληνα Πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη, με το οποίο ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών, μετά τις φωτογραφίες που παρουσίασε το Anadolu με στρατιωτικά οχήματα στη Λέσβο και τη Χίο.

Σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Σουλτάνος επιτέθηκε με ένα νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας:

«Παρακολουθούμε με αηδία τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας, οι οποίες βρωμάνε προκλήσεις και προβοκάτσιες. Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση αυτών που προκαλούν τους Έλληνες πολιτικούς και τους εξαπολύουν εναντίον μας είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας» είπε και συμπλήρωσε:

«Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις με την εμφάνιση κατοχής σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές μάζες ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές ενισχύσεις είναι αρκετές για να φέρουν την Ελλάδα στο δικό μας επίπεδο, αλλά είναι αρκετές για να την σύρουν στο βάλτο. Δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουμε».

Συνεχίζοντας σε εμπρηστικούς τόνους, ο Ερντογάν δήλωσε: «Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες. Οι κατοχικές στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ενοχλούν τον πραγματικό ελληνικό λαό, όχι εμάς. Πολιτικές δεσμεύσεις που θα υποθηκεύσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα της Ελλάδας και που σίγουρα θα πληρωθούν δεν πρέπει να ανησυχούν εμάς, αλλά τον ελληνικό λαό» δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ