Νέες απειλές Ερντογαν: Δεν θα σας σώσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα σε λίγη ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στην αντίδραση του Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας!

Μετά τις ανευ προηγουμένου χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δείχνει ότι θέλει να μπλέξει Αθήνα και Άγκυρα σε πολεμικό χορό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο υπουργικό δήλωσε: «Ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ».

«Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της. Σε αυτό το γαϊτανάκι όμως έχει μείνει μόνη. Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του διεθνούς δικαίου, την επιφυλακή των ενόπλων δυνάμεών μας, τη συμπαράσταση των συμμάχων μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός με ψύχραιμο ύφος και κάλεσε τους Τούρκους σε διάλογο: «Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου. Απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

«Δεν θα σας σώσουν οι ΗΠΑ»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ερντογάν, ο οποίος απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε: «Η στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν θα σας σώσει» κατά την διάρκεια συνάντησης με προέδρους των επαρχιών της Τουρκίας.

«Ελλάδα συσσωρεύει όπλα σε Δυτική Θράκη και νησιά. Αυτό για εμάς δεν λέει τίποτα» είπε και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις της Ελλάδας και αυτών που μας προκαλούν», σημείωσε προσθέτοντας με εριστικό ύφος ότι η δύναμη της Τουρκίας είναι μεγαλύτερη και δεν θα περιοριστεί στην άμυνά της: «Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει» είπε απειλώντας για άλλη μια φορά την την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Ερντογάν στράφηκε κατά της Ευρώπης σχολιάζοντας ότι παριστάνει τους «τρεις πιθήκους»:

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών. Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους», ότι δηλαδή δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν μιλούν για το κακό.

«Οι πόρτες που είναι κλειστές για τους πρόσφυγες στη Δύση, ανοίγουν για τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του PKK» πρόσθεσε ο Σουλτάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ