Δανια: Εφιαλτικές εικόνες από την διαρροή στο Nord Stream

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις διαρροές στους ρωσικούς αγωγούς – Ανησυχία στην Ευρώπη.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι ανεξήγητες διαρροές στους δύο ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου, οι οποίοι περνούν κάτω από τη Βαλτική.

Μετά τις τρεις διαρροές αερίου στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, έχουν δημιουργηθεί ζώνες απαγόρευσης γύρω από τις διαρροές για λόγους ασφάλειας των πλοίων και της εναέριας κυκλοφορίας.

Το Nord Stream 1 έχει δύο διαρροές βορειοανατολικά του Bornholm, το Nord Stream 2 έχει μία διαρροή νότια του Dueodde.

Σύμφωνα με το forsvaret.dk, η φρεγάτα Absalon και το πλοίο ελέγχου της ρύπανσης Gunnar Thorson είναι καθ’ οδόν για να πραγματοποιήσουν παρακολούθηση των υδάτων στις ζώνες αποκλεισμού.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το περιστατικό για να βεβαιωθούμε ότι κανένα πλοίο δεν πλησιάζει πολύ στο σημείο», δήλωσε εκπρόσωπος των σουηδικών αρχών.

«Οι παραβιάσεις των αγωγών φυσικού αερίου συμβαίνουν εξαιρετικά σπάνια… Θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενδελεχή παρακολούθηση της κρίσιμης υποδομής της Δανίας προκειμένου να ενισχύσουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της Δανικής Υπηρεσίας Ενέργειας, Kristoffer Bottzauw.

«Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο»

Από πλευράς του το Κρεμλίνο υποπτεύεται σαμποτάζ: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια «ολόκληρης της ηπείρου».

«Είναι πολύ ανησυχητικά νέα. Πράγματι, μιλάμε για ζημιές αδιευκρίνιστης φύσης στον αγωγό μέσα στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου», τόνισε.

Πηγή φωτό/βίντεο: forsvaret.dk, Ένοπλες Δυνάμεις Δανίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ