Πρώην πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Φοβάμαι την αφελή αντιμετώπιση της Ευρώπης του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του GERB Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε την ανησυχία του για τον συνεχή βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια στην Ουκρανία και την έλλειψη κατάλληλων μέτρων από την πλευρά της Ευρώπης.

«Αν με ρωτήσετε αν φοβάμαι τον Κύριλλο και τον Ασέν (σημ. πολιτικούς αντιπάλους) – δεν φοβάμαι. Αλλά πραγματικά φοβάμαι πόσο αφελώς αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μου από την Ευρώπη, και ειδικά από τις γειτονικές μας χώρες, τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια στην Ουκρανία. Εμείς απαιτούμε να το φωνάζουμε αυτό. Πρέπει να μεσολαβήσει το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ, οι Βρυξέλλες. Αυτό το εργοστάσιο θα πρέπει να τεθεί αμέσως υπό ειδική (διεθνή) προστασία», είπε ο Μπορίσοφ σε συνάντηση με υποστηρικτές του στην πόλη Σούμεν της Βουλγαρίας.

Συνέκρινε την απειλή των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα κοντά στο εργοστάσιο με ένα πιθανό «Τσέρνομπιλ».

1

 «Μέχρι σήμερα είμαστε οι πρώτοι σε περιπτώσεις καρκίνου στην Ευρώπη. Πώς να μην είμαστε πρώτοι, αφού βρεθήκαμε κάτω από το πυρηνικό σύννεφο», είπε.

«Για εμάς δεν θα έχει σημασία ποιος θα είναι ένοχος κατόπιν εορτής. Αν ήμουν επικεφαλής, δεν θα έφευγα από τις Βρυξέλλες μέχρι να υπάρξει λύση», είπε κατηγορηματικά  ο αρχηγός του GERB.

«Παίζουν με τις ζωές μας – στη ρωσική ρουλέτα, πού θα πέσει ο πύραυλος. Παρακαλώ και τον Ράντεφ και τον Γκαλάμπ Ντόνεφ να κάνουν μια προσπάθεια».

«Η Κορνελία Νίνοβα δηλώνει ότι πρέπει να αποσυρθούμε από την υποστήριξη της Ουκρανίας και από τη «συνεχή τροφοδοσία της σύγκρουσης με νέες δυνάμεις και οπλισμούς»; Είναι το κόμμα της μέρος της Ευρώπης; Όλοι κινδυνεύουμε από αυτόν τον πόλεμο», σχολιάζοντας ο Μπορίσοφ, τις δηλώσεις της ηγέτιδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

dnes.dir.bg

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ