Αυτά ειναι τα ονόματα που θα πάρουν οι τρεις νέες φρεγάτες Belharra

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνεδρίαση της η ολομέλεια του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου αποφάσισε τα ονόματα που θα λάβουν οι τρεις νέες ελληνικές φρεγάτες Belharra του Πολεμικού Ναυτικού μας, που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας.

Η πρώτη από τις φρεγάτες Belharra θα ονομαστεί «Κίμων», η δεύτερη «Νέαρχος» και η τρίτη «Φορμίων». Οι δύο πρώτες φρεγάτες αναμένεται να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025, ενώ η τρίτη το 2026.

Τα χαρακτηριστικά της Belharra

Η φρεγάτα FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση, ενώ η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ