Οι Τούρκοι βγάζουν το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις ολόκληρες ώρες διήρκησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συγκάλεσε ο Ερντογάν με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα και την τακτική που θα ακολουθήσει η γείτονα χώρα έναντι της πατρίδας μας και ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, που τα έχει στοχοποιήσει η Άγκυρα και απαιτεί την αποστρατικοποίησή τους.

Στη συνεδρίαση μετείχαν και ο Διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Ατίλα Γκιουλάν και ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχος Ερτσιμέντ Τατλιόγλου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η Άγκυρα κατά την πάγια τακτική της εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση, στην οποία όπως αναμενόταν κατηγορεί την Ελλάδα για… προκλητικές ενέργειες, ενώ βάζει στο στόχαστρό της και «τους κύκλους» που μας ενθαρρύνουν να εξοπλίζουμε τα νησιά μας!

«Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της, παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά. Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας» αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη, σύμφωνα με την Hurriyet.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην Κύπρο, ειδικά στην απόφαση που αφορά στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, απευθύνοντας έκκληση να αναιρεθεί η απόφαση: «Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της “Ελληνοκυπριακής διοίκησης” έχει γίνει έκκληση να αναιρεθεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας»! Οι Τούρκοι ακόμη τονίζουν ότι οι δραστηριότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, ενώ καλούν όλες τις χώρες να αναγνωρίσουν την «ανεξαρτησία» του ψευδοκράτους.

Βγάζουν το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου

Η Τουρκία είναι σαφές ότι πήρε απόφαση για κλιμάκωση της έντασης, καθώς προχώρησε σε νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο και βγάζει από αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, όπου και θα παραμένει έως και τις 5 Οκτωβρίου.

yunus ereynhtiko

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη η ελληνογαλλική άσκηση «Λόγχη», με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό καταρτίζει ήδη σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης προσπάθειας της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι γείτονες υπάρχει περίπτωση να κινηθούν και κατά της Κύπρου και κατά της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ