Ομιλία – προαναγγελία παγκοσμίου πολέμου από τον Πούτιν για την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία θέλει να ηγηθεί μιας παγκόσμιας αντίστασης στη Δύση.

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία με την περιγραφή του δημοσιογράφου Max Seddon

Ο Πούτιν ξεκινά την ομιλία του. Αρχίζει να μιλά για τις «ψήφους» για ένταξη στη Ρωσία σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία.

«Ο λαός έκανε την επιλογή του […] αυτή είναι η βούληση εκατομμυρίων».

Έτσι ακολουθεί «βροντερό χειροκρότημα»
Ο Πούτιν λέει ότι η νοτιοανατολική Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα μέρος της Ρωσίας επειδή την κυβέρνησαν οι προκάτοχοι του ρωσικού κράτους, ήταν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας και επειδή η ΕΣΣΔ πολέμησε για να την απελευθερώσει από τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν τηρεί ενός λεπτού σιγή για τους αυτονομιστές διοικητές και τους Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια πολεμώντας την Ουκρανία στο Ντονμπάς.

Ο Πούτιν ξεκινά με ιστορική ατάκα για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991. Λέει ότι αυτή ήταν μια «καταστροφή» επειδή οι σοβιετικοί ηγέτες «κατέστρεψαν τη σπουδαία χώρα μας και απλώς άφησαν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την καταστροφή».

Ο Πούτιν λέει ότι οι άνθρωποι στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα ζουν τώρα στην «αληθινή ιστορική πατρίδα τους».

«Θέλω να με ακούσουν η κυβέρνηση του Κιέβου και τα πραγματικά αφεντικά της στη Δύση… Οι κάτοικοι του Ντόνετσκ, του Λουχάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας γίνονται για πάντα πολίτες μας».

Ο Πούτιν καλεί την Ουκρανία να σταματήσει τις μάχες και να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Αλλά αυτές οι περιοχές είναι εκτός ορίων.

Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη μας με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τον λαό μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική μας αποστολή“.

«Η Δύση αναζητά νέους τρόπους να χτυπήσει τη χώρα μας, να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία […] απλά δεν μπορούν να ανεχτούν να υπάρχει μια τόσο μεγάλη χώρα με την επικράτειά της, τους πλούσιους φυσικούς πόρους και τους ανθρώπους που κέρδισαν να ζουν Με τους δικούς τους κανόνες και όχι με τους κανόνες κάποιου άλλου.”

Ο Πούτιν λέει ότι η Δύση θέλει να κάνει τη Ρωσία «αποικία», να τη «ληστέψει» και να μετατρέψει τον λαό της σε «πλήθος άφωνων σκλάβων».

«Δεν χρειάζονται αυτοί τη Ρωσία, αλλά εμείς»

“Η Ρωσία θα είναι πάντα Ρωσία. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τους εαυτούς μας και την πατρίδα μας”.

Ο Πούτιν για την «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» στη Δύση. “Έχει δει κανείς αυτούς τους κανόνες; Ποιος συμφώνησε με αυτούς;”

Λέει ότι η δυτική ελίτ είναι “αποικιακή” είναι “ρατσιστική” επειδή “διαδίδουν τη ρωσοφοβία σε όλο τον κόσμο”.

Ακόμη και σύμφωνα με τα πρότυπα του Πούτιν, αυτό είναι πραγματικά μια ευρεία απειλή ενάντια στη Δύση.

Τραβάει μια γραμμή μεταξύ της «αποικιακής» δυτικής ελίτ και όλων των άλλων, συνεχίζοντας για τους Πολέμους του Οπίου και την Ινδική εξέγερση. Το μήνυμα: Η Ρωσία θέλει να ηγηθεί μιας παγκόσμιας αντίστασης στη Δύση.

“Η Δύση έχει πει για αιώνες ότι φέρνει ελευθερία και δημοκρατία στον κόσμο. Κάνει όμως ακριβώς το αντίθετο”, λέει ο Πούτιν.

Συνεχίζει για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, τους βομβαρδισμούς των συμμάχων γερμανικών πόλεων, τον πόλεμο της Κορέας και του Βιετνάμ.

Σε περίπτωση που είχατε οποιαδήποτε αμφιβολία περί τίνος πρόκειται, ο Πούτιν δεν έχει καν αναφέρει την Ουκρανία για περίπου 15 λεπτά τώρα. Πρόκειται ουσιαστικά για επίσημη δήλωση εχθροπραξιών κατά της Δύσης.

Ο Πούτιν λέει ότι οι «Αγγλοσάξονες» βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 αυτή την εβδομάδα. Έπειτα, στρέφεται στις διαφωνίες για το ΝΑΤΟ και άλλες συμμαχίες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπως η AUKUS.

Λέει ότι το στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ είναι «απόλυτη κυριαρχία» όλου του κόσμου.

“Ακούμε για τον “περιορισμό” της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν. Άλλες χώρες ακολουθούν – από τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.”

Λέει ότι οι «κυρώσεις blitzkrieg» κατά της Ρωσίας απέτυχαν να την ανατρέψουν και οι μη δυτικές χώρες συμφωνούν μαζί του ότι η ηγεμονία των ΗΠΑ έχει πάει πολύ μακριά.

Δεν μπορείς να ταΐσεις τους ανθρώπους με χάρτινα δολάρια και ευρώ. Δεν μπορείς να ζεστάνεις τα σπίτια των ανθρώπων με τα ψέματα που διαδίδεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, λέει ο Πούτιν. «Δεν μπορείς να ζεστάνεις ανθρώπους με διογκωμένες αποτιμήσεις – χρειάζεσαι πηγές ενέργειας».

Έχω παρακολουθήσει πολλές ομιλίες του Πούτιν τα τελευταία 10-15 χρόνια και αυτή είναι η πιο κατά των ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό, λέει ο Max.

Αν ήμουν ένας δυτικός υπεύθυνος χάραξης πολιτικής που αναρωτιόμουν αν θα χρησιμοποιούσε πραγματικά πυρηνικά όπλα –και δεν τα έχει καταφέρει ακόμα– θα ανησυχούσα πολύ. Προειδοποιεί ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Οι μόνοι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να ζήσουν σύμφωνα με τους κανόνες των ΗΠΑ είναι «πολιτικοί μαζοχιστές και άλλοι οπαδοί μη παραδοσιακών πολιτικών σχέσεων», (ένα ομοφοβικό αστείο).

Ο Πούτιν φωνάζει για εγχειρήσεις αλλαγής φύλου. «Αυτό είναι απαράδεκτο, έχουμε το δικό μας μέλλον.

«Απόλυτος σατανισμός» στη Δύση (αν και ο Πούτιν απογοητευτικά δεν επεκτάθηκε σε αυτό)

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία θέλει να ηγηθεί ενός «αντιαποικιακού κινήματος» για να απελευθερώσει τον κόσμο. “Πρέπει να γυρίσουμε αυτήν την επαίσχυντη σελίδα. Η δυτική ηγεμονία θα συντριβεί. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Πρέπει να το κάνουμε για τον λαό μας, τη μεγάλη ιστορική Ρωσία”.

“Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Η Ρωσία είναι μαζί μας!”

Αυτή ήταν μια πραγματικά επιθετική ομιλία – μια ομιλία που ξεκάθαρα στόχευε να στείλει φόβο στις καρδιές των ηγετών των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης.

Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο Πούτιν και οι τέσσερις «ηγέτες» των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών φωνάζουν «Ρωσία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ