Λύσσαξαν οι Τούρκοι με την «Αγία Σοφία» και απειλούν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δικέφαλος Αετός πάντα θα τους θυμίζει πως είναι εχθροί του πολιτισμού και μελανή κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Η ΑΕΚ μετά από 19 χρόνια επέστρεψε σπίτι της, όμως στα τουρκικά ΜΜΕ το όνομα του νέου γηπέδου έγινε κόκκινο πανί και έφερε απειλές περί «νέου τζαμιού».

Τα φαντασμαγορικά εγκαίνια έγιναν ωστόσο, κόκκινο πανί για τα τουρκικά ΜΜΕ για το όνομα του γηπέδου που είναι «Αγιά Σοφιά». Αυτό όμως που τους τρομάζει περισσότερο, είναι ο επιβλητικός Δικέφαλος Αετός, ο οποίος θυμίζει στους Τούρκους ότι είναι κλέφτες, καταπατητές, βιαστές, εγκληματίες. Αυτό όμως που πραγματικά τους αρρωσταίνει με τον Δικέφαλο, είναι ακριβώς αυτό που συμβολίζει: Το έμβλημα της χιλιόχρονης Βυζαντινής αυτοκρατορίας, του μέγιστου επιτεύγματος του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, το μεγαλείο της οποίας μισή χιλιετία μετά δεν μπόρεσαν να ακουμπήσουν!

Με τις σχέσεις να είναι τεταμένες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία τα ΜΜΕ των Τούρκων, έβαλαν στόχο την Ένωση με άκρος προκλητικά ρεπορτάζ και ποστ.

Δείτε τα όσα ανέφεραν:

«Η ένταση του Αιγαίου αντικατοπτρίζεται στον πράσινο χώρο και στη μουσική: Πρόκληση με την Αγία Σοφία και το κεμεντζε από την Ελλάδα.

Ενώ συνεχίζονταν οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τα εγκαίνια γηπέδου στην Αθήνα γνώρισαν προκλητικές στιγμές. Μεγάλη αντίδραση έδειξε η Ελλάδα στην απόφαση της Τουρκίας να ξανακάνει τζαμί την Αγία Σοφία. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας, η ΑΕΚ, ονόμασε το νέο της γήπεδο «Αγία Σοφία». Στην τελετή έναρξης το κεμεντζέ από τον Τσαχουρίδη.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης αναγνωρίζει την 19η Μαΐου 1919, όταν ξεκίνησε η τουρκική αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την κατοχή, ως γενοκτονία των Ποντίων. Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Τουρκία διέπραξε «γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου», έχει την υπογραφή του σε μουσική και δημοτικά τραγούδια για τη γενοκτονία.Γεννημένος το 1978, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ισχυρίζεται ότι είχε καταγωγή από Έλληνες του Πόντου και υποστηρίζεται ότι η οικογένειά του πήγε στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληθυσμών. Γεννημένος στην Ελλάδα, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχεται στην Τουρκία και διοργανώνει συχνά ποντιακές εκδηλώσεις».

Τέλος ο δημοσιογράφος της Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, που έχει στενές σχέσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν ανέφερε: «Η ΑΕΚ, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας, άλλαξε το όνομα του γηπέδου σε Αγία Σοφία. Ας είναι …Μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί» σε ένα άκρως προκλητικό ποστ.

Πληροφορίες από SDNA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ