Σφαγή Ζελένσκι – Μασκ στο twitter μετά την υποστήριξη στην Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στο παγκόσμιο σκηνικό βάζει πάλι ο δισεκατομμυριούχος Ελόν Μασκ με διαδοχικές αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Η παρέμβαση που αυτή προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, διότι μέχρι πρότινος ο ισχυρός άντρας της Tesla στήριζε της ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, θέτοντας στην υπηρεσία του Ουκρανικού στρατού τους δορυφόρους του, προκαλώντας την οργή της Ρωσίας.

Ο Ελόν Μασκ λοιπόν ξεκίνησε με μία ανάρτηση – δημοσκόπηση στην οποία ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Η κίνηση του αυτή θεωρήθηκε στήριξη της Ρωσίας και προκάλεσε πραγματικό χάος στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

«Ας το δοκιμάσουμε λοιπόν: η βούληση των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς και την Κριμαία, θα πρέπει να αποφασίσουν αν είναι μέρος της Ρωσίας ή της Ουκρανίας»

F1FF39D8 C4A0 45B2 BF6D AA18FD070A9F
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ελόν Μασκ

Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχουν ψηφίσει πάνω από 400.000 άνθρωποι και τα αποτελέσματα ήταν 55% υπέρ των δημοψηφισμάτων!

Ο Μασκ απαντώντας σε όσους τον επέκριναν για την συγκεκριμένη κίνηση, έγραψε τα ακόλουθα:

«Υποθέτετε ότι θέλω να είμαι αρεστός. Δεν με νοιάζει.

Με νοιάζει ότι εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν άσκοπα για ένα ουσιαστικά πανομοιότυπο αποτέλεσμα

Η Ρωσία κάνει μερική επιστράτευση. Πηγαίνουν σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση εάν η Κριμαία κινδυνεύσει. Ο θάνατος και από τις δύο πλευρές θα είναι καταστροφικός.

Η Ρωσία έχει 3 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ουκρανία, επομένως η νίκη για την Ουκρανία είναι απίθανη σε ολοκληρωτικό πόλεμο. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον λαό της Ουκρανίας, αναζητήστε την ειρήνη».

Ο δισεκατομμυριούχος δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας ειρηνευτικό σχέδιο, προκειμένου να αποφευχθεί όπως ο ίδιος έγραψε, ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Το σχέδιο του Ελόν Μασκ αναφέρει:

Σχέδιο Ειρήνευσης Ουκρανίας-Ρωσίας:

– Επαναλάβετε τις εκλογές των προσαρτημένων περιοχών υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Η Ρωσία φεύγει αν αυτή είναι η βούληση του λαού.

– Η Κριμαία είναι τυπικά μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουστσόφ).

– Εξασφαλίζεται η παροχή νερού στην Κριμαία.

– Η Ουκρανία παραμένει ουδέτερη.

Έβαλε μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο σε διαβούλευση, όμως σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα δείχνουν αποδοκιμασία, καθώς ψήφισε πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος που στην μεγάλη πλειοψηφία τους (65%), διαφωνούν με την συγκεκριμένη πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση ενός ανθρώπου που μέχρι πρότινος στήριζε έμπρακτα τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ τώρα εμφανίζεται ως οπαδός της ειρήνης για να αποφευχθεί ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, ενώ υπερθεματίζει τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία, έχει επιφέρει τεράστιες αντιδράσεις.

Η παρέμβαση αυτή του Μάσκ, προκάλεσε την οργή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σήκωσε δημοσκόπηση για την στάση του ισχυρού άνδρα της Tesla.

Ποιος Έλον Μασκ σας αρέσει περισσότερο; Αναρωτήθηκε ο Ζελένσκι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ