Η Κίνα προειδοποιεί ΗΠΑ και Ευρώπη πως η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ φέρνει πιο κοντά τον πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφιαλτική προειδοποίηση και για τις ευρωπαϊκές χώρες,

Η Κίνα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής πυρηνικού πολέμου εάν επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στον ΝΑΤΟ, παρασύροντας με αυτό τον τρόπο τη συμμαχία των 30 μελών στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η κινεζική προειδοποίηση, εκφράστηκε με άρθρο στους κρατικούς Global Times, όπου το Πεκίνο προειδοποίησε ότι η είσοδος της Ουκρανίας στη συμμαχία – όπως απαίτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι – θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης, με τις απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Δύσης να γίνονται πράξη.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καθυστερήσει τις συνομιλίες για την ένταξη της χώρας στη συμμαχία. Παρόλα αυτά, η κινέζικη κρατική εφημερίδα προειδοποίησε ότι «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα τρέμουν κάτω από τη σκιά ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου» και κάλεσε τη συμμαχία να αποσυρθεί από τη μακροχρόνια εμπλοκή της στην Ανατολική Ευρώπη.

«Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρχει ασφάλεια για κανέναν, ούτε για την Ουκρανία, ούτε για τον κόσμο», έγραψε η εφημερίδα. «Αντί να επιδιώκει ψηφίσματα για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Ουάσιγκτον έχει δείξει, ξανά και ξανά, ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την άλλη κατεύθυνση – αναζωπυρώνοντας τις φλόγες του πολέμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ