Μπαχτσελί: Μας ανήκουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον πόλεμο στα… λόγια επιμένουν να μάς κηρύσσουν καθημερινά οι Τούρκοι πολιτικοί, καθώς κάθε νέα τους δήλωση είναι και πιο προκλητική από την προηγούμενη, με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να… βροντοφωνάζει σήμερα ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία!

Ειδικότερα, στο νέο ανθελληνικό του παραλήρημα, ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε… θεούς και δαίμονες, απευθύνοντας διάγγελμα στην… υφήλιο: «Διακηρύσσω σε όλο τον κόσμο πως δεν θα τσαλαπατήσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στα νησιά και θα βγάλουμε τα μάτια όσων εποφθαλμιούν τα δικαιώματά μας»!

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα», ισχυρίστηκε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Μπαχτσελί, κάνοντας… υπερήφανο τον Τούρκο πρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ