Ιαχές πολέμου και κρεσέντο απειλών από τον Ακαρ για άλλη μια φορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικίνδυνα κλιμακώνουν την προκλητικότητά τους οι Τούρκοι, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένει να αφήνει ανοιχτό παράθυρο διαλόγου στον Σουλτάνο.

Σε νέο παραλήρημα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στράφηκε με ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, δηλώνοντας μάλιστα ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω και ότι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει οδηγίες!

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω, ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό, έχει γίνει και γίνεται. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (από την Ελλάδα), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ακάρ κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο νέο κρεσέντο ακραίων δηλώσεων, ο Ακάρ υποστήριξε ότι θέλει μοιρασιά στο Αιγαίο: «Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», ανέφερε.

Μάλιστα, απαξίωσε τους συμμάχους της Ελλάδας και δήλωσε ότι τα όπλα μας είναι άχρηστα: «Μην παραπλανηθείτε με κάποιες μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα κάποιων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες», είπε.

Για μια ακόμα φορά έθεσε θέμα της στρατικοποίησης των νησιών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ενώ ταυτόχρονα έκανε αναφορά στα Ίμια, αναφέροντας λανθασμένη ημερομηνία: «Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 στη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια το 1997 είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουμε βήμα πίσω. Ας φτάσει όπου θέλει να φτάσει».

«Σταματήστε να στηρίζετε την Ελλάδα»

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ψεύδεται και ότι ακολουθεί ιδέες επεκτατισμού: «Η Ελλάδα προσπαθεί να καταστήσει τον εαυτό της θύμα με πολιτικές συκοφαντίας και ψεύδους. Υπάρχει μια «μεγάλη ιδέα» που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Προσπαθεί να δείξουν ότι είναι θύματα και αθώοι», είπε, ενώ απευθυνόμενος στους συμμάχους της χώρας δήλωσε: «αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, σταματήστε να στηρίζετε την Ελλάδα, διαφορετικά θα υποστούν κι εκείνοι συνέπειες» είπε και συνέχισε να απειλεί όσους μας στηρίζουν: «Επειδή είναι προκατειλημμένοι, παραβλέπουν αυτό που κάνει η Ελλάδα και το εξωραΐζουν. Άρα παίρνουν μέρος. Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, να είστε αντικειμενικοί. Αν στηρίζεις την Ελλάδα δημόσια και δυσανάλογα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ