Σφοδρές αντιδράσεις μετά τον νεο ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλευρη στο δικαστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για άλλη μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός μέσα στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού και πατέρας του υπ. Υγείας, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε ναζιστικά την μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Μετά την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Πλεύρης σηκώθηκε όρθιος και έκανε ναζιστικό χαιρετισμό, απαντώντας παράλληλα στα σχόλιά της.

«Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων» σχολίασε η Μάγδα Φύσσα και το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ευθείς, ο κ. Πλεύρης πήρε το λόγο και δήλωσε: «Αν ήμασταν στο εξωτερικό δεν θα επιτρέπονταν τα χειροκροτήματα».

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;», σχολίασε η Μάγδα Φύσσα και ο συνήγορος του Λαγού την χαιρέτησε ναζιστικά προτού ακόμα φύγει η από την αίθουσα.

Αμέσως ακούστηκαν φωνές από το ακροατήριο: «Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;» φώναξαν οι παρευρισκόμενη και η δίκη διεκόπη.

Οι αντιδράσεις στο διδικτυο:

Αυτό το ναζιστικό κατάλοιπο ονόματι #Πλευρης στη συμφωνία των Πρεσπών έστελνε εξώδικα σε βουλευτές και απειλούσε σε τηλέφωνα με κρεμάλες! Να το χαίρονται όσοι τον περιέθαλψαν.Ντροπή για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία που δεν αντέδρασε η έδρα!

Ο @thanosplevris είναι γιος του.
Τον ανάθρεψε να ασπάζεται τον ναζισμό.
Είναι αυτός που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγης.
Είναι αυτός που ήθελε νεκρούς μετανάστες.
Είναι αυτός που ήταν βουλευτής με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ.
Είναι αυτός που τώρα είναι υπουργός στην

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο. Ο φασίστας #Πλευρης που χαιρετά ναζιστικά,η δικαιοσύνη που δεν παρεμβαίνει ή όλοι εμείς που τα ανεχόμαστε κ δεν κάνουμε τίποτα? Τίποτα όμως.

Ναζιστικός χαιρετισμός, υπό το βλέμμα αστυνομικών και δικαστές που δεν αντιδρούν αλλά σιωπούν, μέσα σε δικαστική αίθουσα. Όλη η Ελλάδα σε μια φωτογραφία. #Πλευρης #GDtrial

ΔΗΜΟΦΙΛΗ