Δανία, Σουηδία και Φινλανδία είναι οι μόνες χώρες που ξεπερνούν την Ελλάδα στην τιμή της βενζίνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κυβερνητικά ημίμετρα με τα Fuel Passes, αλλά και οι διάφορες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως του Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι χωρίς τους φόρους «είμαστε από τις φθηνότερες χώρες στην ΕΕ στις τιμές των καυσίμων», φαίνεται να μην προσφέρουν ανακούφιση στην τσέπη του πολίτη, καθώς οι τιμές της βενζίνης παίρνουν ολοένα την ανηφόρα.

Η κυβέρνηση, αρνούμενη να καταργήσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης, συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει και να επιδοτεί τα καρτέλς καυσίμων, βάζοντας πλάτη στις τακτικές αισχροκέρδειας που τα τελευταία ακολουθούν εδώ και μήνες κι αδυνατώντας να χτυπήσει στη ρίζα τους το πρόβλημα της νοθευμένης βενζίνης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δελτίο τιμών που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 3/10/2022, η Ελλάδα είναι η 4η ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην τιμή της βενζίνης, με την τιμή της να διαμορφώνεται στο 1,98 ευρώ ανά λίτρο.

Χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, με μισθούς μεγαλύτερους από τον μέσο μισθό στην Ελλάδα, έχουν πολύ φθηνότερη βενζίνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ