Ηθικοί αυτουργοί της τουρκικής θηριωδίας, η ΕΕ και ο Γκουτιέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σάντσες ξαφνικά αναστήθηκε, έπειτα από την ακύρωση της συνόδου των χωρών του νότου όπου θα έβγαινε η υποτιθέμενη ανακοίνωση κατά της Τουρκίας. Ο ΟΗΕ, ανέχεται να διατηρεί αναρτημένο το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη του οργανισμού!

Στην Πράγα ο Μητσοτάκης περί το πέρας της άτυπης συνόδου των Ευρωπαίων Ηγετών, και σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά, δήλωσε πως όλοι κατάλαβαν…
χωρις να πει τί να ήταν αυτό που κατάλαβαν.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο ίδιος κατάλαβε. Αν κατάλαβε. Αυτό δείχνει για ακόμα μια φορά τον δείκτη νοημοσύνης του ανδρός. Απο όλη αυτή την πολυπρόσωπη σε ηγέτες σύνοδο, που ουδείς απουσίαζε,και που του Σάντσεζ του πέρασε το συναχάκι, κανένας δεν είπε «κιχ» πλήν Μακρόν οποίος και διετύπωσε αυτά τα ολίγα μή φιλοτουρκικά διπλωματικά στοιχεία περί συνεννόησης των δύο χωρών.

Πάμε λοιπόν για θερμά επεισόδιο, πολύ πιθανόν πάνω στο παράνομο Τουρκολιβυκό, με τούρκικο γεωτρύπανο πλησίον της Κρήτης, που εμείς θα απωθήσουμε πριν αυτό κάπου αγκυροβολήσει ελπίζουμε, και οι Τούρκοι θα επέμβουν αγνοώντας την παρουσία του Τζωρτζ Μπους στη Σούδα. Εκείνο όμως το ότι «το αφήνουμε στον καιρό» του Ερντογάν που πέταξε ξεκάρφωτο, και που είναι η, πάγια στα δύσκολα,τακτική του δηλαδή καιροφυλακτούμε και θα δούμε. Πρώτη φορά το διατύπωσε έτσι, και είναι θετικό αυτό.

Ο ηθικός τέλος αυτουργός του όλου σκηνικού που θα γίνει πράξη,ο Γκουτιέρες, οφείλει να σταθεί σε ένα έστω και τώρα, ύψος ακυρώνοντας εαυτόν με την επ αόριστον «ψύξη»
της κατάπτυστης πράξης του, ακρογωνιαίος λίθος του όλου σκηνικού αυτό, και που όλοι γνωρίζουν την αιτία και που άνοιξε χώρο για ύψωση χεριών αδίκων.

Τέλος να ειπωθεί πως με τον Μητσοτάκη νέα Ίμια δεν θα υπάρξουν, και αυτό είναι το θετικό που προκύπτει. Είναι πολύ αργά να μιμηθεί αλήστου μνήμης πρόσωπα και καταστάσεις. Βεβαιώθηκε αυτό από το συμβάν των Τούρκων αξιωματικών που ήλθαν με το ελικόπτερο, ζήτησαν άσυλο, και δεν είχαν την τύχη του Οτσαλάν.

Σύνοδος της Πράγας, η καταστροφή της Ευρώπης

Όλα τώρα δείχνουν πως η σύνοδος ηγετών των Ευρωπαϊκών χωρών στην Πράγα περατώθηκε χωρίς να έχει εκδοθεί, παρά τις προαναγγελίες τού ευάριθμου φιλοκυβερνητικού τύπου, κάτι το καταδικαστικό για την συμπεριφορά Ερντογάν διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Πάλι μετά το μή Αλικάντε ελέω ψευδασθενείας Σάντσες, τη γλύτωσε ο Τούρκος.

Πάντως όλη η Ελλάδα είδε και άκουσε έναν Ερντογάν πάλι να τραγουδά για νυχτερινές αφίξεις, χωρίς αυτή τη φορά να ξεκαθαρίζει Ελλάδα, και όπως πάντα, χωρίς να καθορίζει το πότε και πως αναχωρήσεις! Αν θα τα καταφέρει να φτάσει ! Και νύχτα ! Το θεωρούν μεγάλο αυτό το επίτευγμα οι Τούρκοι, να πάνε κάπου απέναντι και μάλιστα βράδυ, αν το πετύχουν, μετά από εκείνο το μέρα μεσημέρι κάζο της Μάλτας γιόκ.

Δυστυχώς για την Ελλάδα πάλι απέτυχε ο επίσημος απεσταλμένος της να θέσει τα ζοφερά και απειλητικά λόγια και πράξεις των Τούρκων εναντίον της Ευρώπης και στο μεταναστευτικό όπως και στο συνοριακό αυτής. Οι χαρούλες και τα λοιπά ήταν για να περάσει ευχάριστα και ψυχαγωγικά το διάλειμμα. Ουσία, μηδέν. Του ενεργειακού περιλαμβανομένου. Τουτέστιν μιά Πράγα ……για τον καθένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ