Πεσκόφ: Οι ΗΠΑ κερδοσκοπούν εις βάρος της Ευρώπης με το LNG

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ είναι μέθοδοι για να αντισταθμίσουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ να χειραγωγήσουν την αγορά προς όφελός τους, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο Russia-1, κατηγορώντας την Αμερική ότι πουλά κερδοσκοπικά το φυσικό αέριο στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη θα νιώσει τις αρνητικές συνέπειες από την εγκατάλειψη του ρωσικού φυσικού αερίου», τόνισε ο Πεσκόφ.

«Η απόφαση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου είναι «νίκη της κοινής λογικής». Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ παίρνουν μια υπεύθυνη θέση και προσπαθούν να εξισορροπήσουν την «ανομία» που δημιουργείται από τους Αμερικανούς», επεσήμανε στη συνέχεια ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και παράταση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των βασικών χωρών του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και άλλων παραγωγών έως το 2023. Πρόκειται για μία ιλιγγιώδη μείωση, καθώς σύμφωνα και με τις χειρότερες προβλέψεις, η απόφαση αυτή δεν επρόκειτο να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τις ΗΠΑ, ο Πεσκόφ δήλωσε πως «προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα αποθέματα πετρελαίου – αλλά το παιχνίδι δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό. Οι Αμερικανοί πλουτίζουν εν μέσω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, πουλώντας φυσικό αέριο σε εξωφρενικές τιμές».

Στέλνοντας το μήνυμα του προς τη γηραιά ήπειρο και την προσπάθειά της να απεξαρτηθεί από τα ρωσικά καύσιμα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ διαμήνυσε ότι: «Η Ευρώπη θα νιώσει τις αρνητικές συνέπειες από την εγκατάλειψη της ρωσικής ενέργειας για άλλα 10-20 χρόνια».

Σύμφωνα με το RT, oι ηγέτες της Ρωσίας και της Κιργιζίας συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Καζακστάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ