Ωθούν οι Τούρκοι σε μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία ωθεί τα πράγματα σε μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πάνω στις νησίδες του Έβρου – και με την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή – μια αρκετά προκλητική συμπεριφορά από πλευράς τουρκικών Αρχών προκειμένου να ωθήσουν τα πράγματα στη δημιουργία και ενός μεθοριακού επεισοδίου», είπε ο Λ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Είμαστε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι. Παρακολουθούμε και ενεργούμε ότι επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο και στην αποκάλυψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η νησίδα μοιράζεται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Υποστήριξε ότι τα στίγματα για το σημείο που βρίσκονταν οι μετανάστες ήταν σε τουρκικό έδαφος και συνέχισε: «Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με βασικό μοχλό τα μηνύματα της ΜΚΟ HumanRights360 αξιολογήθηκε ως υποκινούμενος με σκοπό να διευκολυνθεί ο τουρκικός σχεδιασμός για κατασκευασμένα συνοριακά επεισόδια. Και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να χρησιμοποιείται μια αρκετά ύποπτη επιχειρησιακή τακτική από τις τουρκικές αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ