Οι Τούρκοι εγκατέλειψαν μετανάστες γυμνούς στον Εβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γροθιά στο στομάχι προκαλεί η φωτογραφία από διάσωση 92 παράνομων μεταναστών στον Έβρο τους οποίους εγκατέλειψαν γυμνούς στις όχθες του ποταμού Τούρκοι διακινητές.

Οι απάνθρωπες πρακτικές που χρησιμοποιεί η Τουρκία απέναντι σε μετανάστες επιβεβαιώνονται με την εν λόγω φωτογραφία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο την απάνθρωπη εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας.

https://twitter.com/nmitarakis/status/1581247032207224834?s=61&t=zX5ZwsDsusqNW6UsnhKhXg

Συνολικά διασώθηκαν 92 παράνομοι μετανάστες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

«Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό».

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ