Ίσως ο ευνουχισμός είναι η λύση 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 

Η παιδεραστία στην Ελλάδα τελικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, σε σημείο που να θυμίζουμε κάτι από ασιατικές χώρες που είναι γνωστές για αυτό το θέμα. Δεν θέλω όμως να γράψω ούτε για την κοινωνία της περιοχής που κοιμόταν και ξαφνικά “ξύπνησε”, ούτε για την κυβέρνηση που “αιφνιδιάστηκε”!!, (αλήθεια πως αιφνιδιάστηκε όταν στους κόλπους της έχουμε 2 προηγούμενες περιπτώσεις επώνυμων παιδεραστών) ούτε για την “οικογένεια” του συγκεκριμένου παιδιού που υπήρχε μόνο ως όνομα, ούτε και για την εκκλησία που τηρεί σιγή ιχθύος για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Εκείνο που πραγματικά με τρομάζει είναι τα άτομα τα οποία συνελήφθησαν και αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε βιασμούς παιδιού, αφού τιμωρηθούν από το δικαστήριο, να αφεθούν ξανά ελεύθεροι στην κοινωνία. Δυστυχώς και από ένα πρόσφατο περιστατικό βλέπουμε ότι σε δεδομένη ευκαιρία πρόκειται να προβούν στις ίδιες πράξεις, άρα αποτελούν κίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας. 

Υπάρχει λύση; Λύσεις η πρώτη είναι να καταδικαστούν ισόβια “και όταν λέμε ισόβια να το ενώνουμε και όχι να βγουν σε 10 ή 15 χρόνια λόγω “καλής διαγωγής”, η δεύτερη είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται σε μια σειρά χωρών όπως είναι: 

Γαλλία: Το χημικό ευνουχισμό εξετάζει ως ποινή η κυβέρνηση  Γερμανία:Επιτρέπει το χημικό ευνουχισμό. Τσεχική Δημοκρατία: Χειρουργικός ο ευνουχισμός των βιαστών Πολωνία: ενέκρινε νόμο που καθιστά το χημικό ευνουχισμό υποχρεωτικό για κάποιους παιδόφιλους.Ουκρανία: τον Ιούλιο του 2019, το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε τον χημικό ευνουχισμό βιαστών.Εσθονία: επιτρέπει το χημικό ευνουχισμό.  Επίσης υπάρχει και μια σειρά ασιατικών και μη χωρών πού ισχύει αυτό το μέτρο, ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ: όπου επτά πολιτείες της – Καλιφόρνια, Φλόριντα, Γκουάμ, Αϊόβα, Λουιζιάνα, Μοντάνα και Ουισκόνσιν – νομιμοποίησαν τον χημικό ευνουχισμό βιαστών και η Ρωσία: που ισχύει ο χημικός ευνουχισμός σε παιδεραστές.

Οι χημικοί ευνουχισμοί χρησιμοποιούνται για να μειώνονται τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών ή των ανδρογόνων. Η μέθοδος αυτήπεριλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων τα οποία μειώνουν τη λίμπιντοκαι ως εκ τούτου μειώνεται και η σεξουαλική δραστηριότητα. Το φάρμακο που εμπλέκεται στον χημικό ευνουχισμό χορηγείται μέσω φαρμακευτικής αγωγής από το στόμα ή με ένεση.Από ότι είδαμε ανωτέρω αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, καταφεύγουν σε αυτή την μέθοδο του χημικού ευνουχισμούγια να καταπολεμήσουν τη σεξουαλική βίακαι τους κατά συρροή παραβάτες. Στις περισσότερες χώρες ο χημικός ευνουχισμός δεν μπορεί να επιβληθεί ως υποχρεωτική ποινή, αλλά μπορεί να οριστεί από τα ποινικά δικαστήρια ως μία από τις προϋποθέσεις για τη μείωση της ποινής ή την αποφυλάκιση. Μπορεί να μην είναι η άριστη λύση, άλλα είναι μια λύση, που θα γλυτώσει αρκετά παιδιά από τον εφιαλτη της άρρωστης δίψα τους για τρυφερή σάρκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ