Σάλος με τον Ερντογάν: Φταίει η μοίρα για την τραγωδία στο ορυχείο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

41 εργάτες έχασαν τη ζωή τους μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη σε ορυχείο στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να τα ρίχνει στη… μοίρα και να το χαρακτηρίζει ατύχημα, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για τις συνθήκες εργασίας και την έλλειψη κατάλληλων μέτρων.

Ο σουλτάνος κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στην επαρχία Μπαρτίν, δήλωσε: «Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στο σχέδιο της μοίρας. Τέτοια δυστυχήματα θα συμβαίνουν πάντα, πρέπει να το γνωρίζουμε» πρόσθεσε- συμπληρώνοντας ωστόσο πως δεν θέλει να δει «ανεπάρκειες ή αχρείαστα ρίσκα».

Οι προκλητικές του δηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) αναρωτήθηκε «σε ποιον αιώνα ζούμε; Γιατί ατυχήματα σε ορυχεία γίνονται μόνο στην Τουρκία;».

Ο Εμίν Κοραμάζ, που ηγείται της Ένωσης Επιμελητηρών Τούρκων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων, απέρριψε την άποψη πως η έκρηξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι οι εργάτες είχαν σταλεί σε βάθος εκατοντάδων μέτρων χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς ελέγχους και χωρίς τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ