Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας στρατολογούν δεκάδες Βρετανούς απόστρατους πιλότους…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλο το βρετανικό πρώην στρατιωτικό προσωπικό, που έχει αποδεχτεί θέσεις εργασίας για την εκπαίδευση Κινέζων πιλότων, «σχεδόν σίγουρα ενισχύουν τη στρατιωτική ικανότητα της Κίνας», δήλωσε αξιωματούχος.

Η Κίνα έχει στρατολογήσει δεκάδες πρώην Βρετανούς  πιλότους για να διδάξουν στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, πώς να νικούν δυτικά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σε «απειλή για τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου», αποκάλυψαν αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι περίπου 30, κυρίως πρώην πιλότοι μαχητικών, αλλά και μερικοί πιλότοι ελικοπτέρων – παρασυρμένοι από ετήσιους μισθούς περίπου 240.000 λιρών – βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα εκπαιδεύοντας πιλότους για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, κάτι που ένας αμυντικός αναλυτής περιέγραψε ως εκπληκτική παραβίαση της ασφάλειας.

Ένας συνταξιούχος ανώτερος αξιωματικός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας είπε: “Ουάου… αυτό είναι φρικτό. Τι σκέφτονται άραγε…;”

Το Πεκίνο προσπαθεί να προσλάβει πολλούς περισσότερους εν ενεργεία και πρώην πιλότους και άλλους ειδικούς από όλη τη RAF, το Βασιλικό Ναυτικό και τον Βρετανικό Στρατό, καθώς και προσωπικό από άλλα δυτικά έθνη, είπε ο δυτικός αξιωματούχος.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, που η υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας εξέδωσε την Τρίτη «συναγερμό απειλής» για να προειδοποιήσει τους υπηρετούντες και πρώην στρατιωτικούς για τέτοιες προσεγγίσεις.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι είπε στον Κέι Μπέρλι του Sky News ότι, η στρατολόγηση βρετανών πιλότων για την εκπαίδευση Κινέζων ομολόγων ήταν μια ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας «εδώ και αρκετά χρόνια».

Προσωπικό που βρίσκεται ήδη στην Κίνα έχει προσεγγιστεί και έχει συμβουλευτεί να μην συνεχίσει μια τέτοια εργασία, είπε.

sky.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ