Στα ύψη η εγκληματικότητα: Δολοφονίες, βιασμοί, κλοπές, ξυλοδαρμοί με το σκηνικό ανομίας να αυξάνεται συνεχώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονίες, βιασμοί, κλοπές, ξυλοδαρμοί και ένα γενικότερο σκηνικό ανομίας το οποίο αυξάνεται συνεχώς. Αυτά συμβαίνουν καθημερινά στη χώρα μας, η οποία έχει μετατραπεί σε «Κολομβία των Βαλκανίων», αλλά για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη… πέρα βρέχει. Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

Και το σόου που στήθηκε σήμερα στην στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό του προστάτη Άγιου της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης αυτής.

«Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού», έγραφε (σ.σ. με… άκρατο σαρκασμό ίσως, αν σκεφτεί κανείς το τι συμβαίνει γύρω μας) με τεράστια γράμματα στην εξέδρα που ανέβηκαν για να εξιστορήσουν το αφήγημά τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η ασφάλεια όλων μας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μία αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας», είπε ο Πρωθυπουργός και είναι να απορεί κανείς για το αν μιλά σοβαρά, ή αν ειρωνεύεται.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ακόμα:

«Είμαι σήμερα μαζί σας μία μέρα πριν τη γιορτή του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας για να δω από κοντά το καίριο έργο το οποίο επιτελείτε γυναίκες και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά κυρίως για να σας συγχαρώ από καρδιάς για τον επαγγελματισμό σας και τη συμβολή σας στην ασφάλεια των πολιτών … Η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες αγαθό του πολίτη γιατί συνδέεται άρρηκτα με τη σταθερότητα, με την κοινωνική ειρήνη, την ανάπτυξη, το δικαίωμα στην προκοπή, συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη άσκηση κάθε ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος. Την επιβάλλει όχι μόνο η οργάνωση μιας ευνομούμενης πολιτείας αλλά η ίδια η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος μας καθώς και η διαφοροποίηση των απειλών κατά των κοινωνικών αγαθών της συλλογικής ευημερίας.

Η μετάλλαξη, η ίδια η εξέλιξη της παραβατικότητας περιλαμβάνεται στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ασφάλειας. Επίσης η αξιοποίηση της τεχνολογίας από επίδοξους εγκληματίες κάθε κλίμακας και η ανάδυση νέων υβριδικών απειλών, η υπονόμευση της δημοκρατίας από εξτρεμιστικές πράξεις αλλά και από ακραία ρητορική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ