Τσαβούσογλου: Κάποιοι σκύλιασαν με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Επιχειρηματικού και Ανθρωπιστικού Πανεπιστημίου.

«Για να κατανοήσουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο από κλινική ψυχολογία», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά.

Αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο είπε μεταξύ άλλων «Υπογράφουμε μια συμφωνία για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, υπογράψαμε τελευταία συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες και κάποιοι σκύλιασαν», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας.

«Εσένα τί σε νοιάζει; Εγώ θα υπογράψω συμφωνία με όποια χώρα θέλω. Όταν η Λιβύη υπογράφει συμφωνία με τη Μάλτα δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν υπογράφουμε εμείς λένε δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ; Ακόμη και η Μάλτα εξεπλάγη, μας το είπαν ακόμη κι εμάς», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στην Κύπρο ο Τσαβούσογλου σημείωσε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές πως «δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων εάν δεν γνωρίζετε το διεθνές δίκαιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ