Άραβες πολιτικοί και διανοούμενοι κατηγορούν την Τουρκία για χρήση χημικών όπλων κατά των Κούρδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άραβες πολιτικοί, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι κάλεσαν όλους τους διεθνείς θεσμούς, τον Αραβικό Σύνδεσμο και τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσουν τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία στο Ιράκ.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα Αράβων πολιτικών, δημοσιογράφων και διανοουμένων τάχθηκε κατά της χρήσης χημικών όπλων από το κατοχικό τουρκικό κράτος.

«Η Τουρκία εξακολουθεί να προσπαθεί να καταστρέψει τον κουρδικό λαό και τους λαούς της περιοχής μέσω της κατοχικής της πολιτικής και της χρήσης κάθε είδους διεθνώς απαγορευμένων όπλων, που έχει προκαλέσει χάος στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το HPG, η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει πέντε τύπους απαγορευμένων χημικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων ασφυκτικών αερίων, εμπρηστικών αερίων, αναισθητικών και δακρυγόνων, εκτός από τη χρήση απαγορευμένων όπλων θερμικής διασποράς.

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα, καίει δάση και απομονώνει τον κουρδικό λαό στο βορρά (νοτιο ανατολική Τουρκία). Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων δεν μπορούν να καλύπτουν τα εγκλήματα της Τουρκίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Καταλήγει, μάλιστα, ως εξής:

«Πρέπει να ληφθούν επειγόντως τα κατάλληλα μέτρα για να αποτραπεί η Τουρκία από το να διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων. Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα, καίει δάση και απομονώνει τον κουρδικό λαό.

Καλούμε επίσης τα διεθνή και αραβικά μέσα ενημέρωσης να σπάσουν τη σιωπή τους και να αρχίσουν να αποκαλύπτουν τη χρήση χημικών όπλων από την κατοχική Τουρκία. Καλούμε την αραβική κοινή γνώμη και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην κουρδική αντίσταση κατά της Τουρκίας και στη χρήση  των χημικών όπλων».

Rojava News

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ