Κοσσυφοπέδιο: Φήμες για εμφάνιση σερβικής παραστρατιωτικής ομάδας 300 οπλισμένων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετάθεση της προθεσμίας για την αντικατάσταση των πινακίδων κυκλοφορίας από τις σερβικές πινακίδες σε αυτές του Κοσόβου, δεν έγινε χωρίς λόγο, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Albanian Post που επικαλείται διπλωματικές πηγές, όπως αναφέρει, υπάρχει μια ανησυχητική έκθεση πληροφοριών της EULEX για την εμφάνιση σερβικής παραστρατιωτικής δύναμης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Οι πληροφορίες αυτές υποστηρίχθηκαν επίσης από τις υπηρεσίες πληροφοριών της KFOR και παρουσιάστηκαν στις ανώτατες διπλωματικές αρχές.

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτή η παραστρατιωτική δύναμη, η οποία σε ορισμένες χώρες εμφανίζεται με το όνομα «Βόρεια Ταξιαρχία», έχει περίπου 300 καλά οπλισμένα μέλη.

Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι γύρω στα 30 και ήδη έχουν αρχίσει να περιπολούν σε ορισμένες περιοχές.

Η περιπολία γίνονται κυρίως τη νύχτα.

Η έκθεση πληροφοριών τους περιγράφει ως οξεία απειλή για την ασφάλεια και την τάξη στο Κοσσυφοπέδιο.

Ορισμένοι από αυτούς θεωρείται ότι δεν έχουν καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά προέρχονται από τη Σερβία, ίσως και από τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς αφήνουν την εντύπωση ότι μπορεί να βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών, από τακτικής άποψης θεωρείται ότι έχουν σημαντική στρατιωτική εκπαίδευση.

 

Ποιος τους καθοδηγεί;

 

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο αφεντικό της ομάδας με τα αρχικά MR, ο οποίος καθοδηγεί από τα χιονοδρομικά κέντρα στο Kollashin.

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που σχολίασαν την έκθεση της EULEX, τέτοιες οργανώσεις και κινήσεις ένοπλων σχηματισμών δεν μπορούν να συμβούν χωρίς σιωπηρή έγκριση από τις σερβικές αρχές.

Διπλωματικές πηγές του Κοσόβου εκφράζουν ανησυχία ότι φιλορωσικά στοιχεία, εντός των κρατικών δομών της Σερβίας και όχι μόνο, επιδίδονται σε λειτουργία κλιμάκωσης, με απώτερο στόχο την ένοπλη αντιπαράθεση.

Στην περίπτωση του τελευταίου, αυτή η εξέλιξη θα περιλάμβανε αναγκαστικά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ