Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Ακάρ: Η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει επεκτατικές τάσεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι πολιτικοί πραγματικά δεν… χορταίνουν να εξαπολύουν λεκτικές επιθέσεις κατά της χώρας μας, διαστρεβλώνοντας διαρκώς την πραγματικότητα, προκειμένου να εμφανίζουν τον Ελλάδα ως τον «κακό» της υπόθεσης.

Σήμερα, για παράδειγμα, στην ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε ανοιχτά την Ελλάδα για… επεκτατισμό! «Ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, ορισμένοι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί επινόησαν ένα δόγμα που το ονόμασαν νεο-οθωμανισμό για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα της Μεγάλης Ιδέας. Κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Αυτή που πραγματικά επεκτείνεται είναι η ίδια η Ελλάδα, που έχει μπει στη μύτη μας από την ημέρα που ιδρύθηκε και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατόπιν σημείωσε ότι, «αυτοί οι πολιτικοί, με τις δηλώσεις τους, προκαλούν μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό. Επίσης σαμποτάρουν και καταστρέφουν το δρόμο προς την ειρήνη και τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Παρά τις θέσεις των Ελλήνων πολιτικών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε με τα μαθηματικά, τη λογική και τους νόμους, εμείς εξακολουθούμε υπό την ηγεσία του προέδρου μας να προσπαθούμε για την ειρήνη και την ευημερία, όπως και στο να καταστήσουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο μία θάλασσα φιλίας, όπου όλος ο πλούτος τους θα μοιραστεί δίκαια».

Η Ελλάδα πρέπει να καταφέρει να βλέπει την Τουρκία ως σύμμαχο και όχι ως απειλή

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε λέγοντας ότι «παρόλα αυτά, όσοι καυχιούνται που μεταφέρουν τα διμερή μας προβλήματα σε διεθνές επίπεδο και πιστεύουν ότι θα σφετεριστούν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια τρίτων, θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε ποτέ επιτρέψει, ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός, ούτε επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Όπως στην ιστορία… Αν η Ελλάδα καταφέρει να βλέπει την Τουρκία όχι ως απειλή, αλλά ως μία ισχυρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική σύμμαχο, τότε θα είναι μεγάλο κέρδος και για τη χώρα μας, και για την περιοχή μας και για το ΝΑΤΟ. Οι συμφωνίες για τα σιτηρά και τους αιχμαλώτους είναι τα δύο πρόσφατα απτά παραδείγματα του τι μπορεί να κάνει η Τουρκία».

Κατόπιν υποστήριξε πως «πάντα σεβόμασταν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας. Η προσδοκία μας από τους γείτονές μας είναι να συμπεριφέρονται με λογική και σύνεση και να σέβονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου. Παρά τις προκλητικές ενέργειες και ρητορικές, εμείς καταβάλλουμε πάντα μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη γείτονά μας Ελλάδα και πάντα τείνουμε το χέρι μας στην ειρήνη για τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα προσπαθώντας να βρούμε ειρηνικές λύσεις».

«Θα κατασκευάσουμε τα δικά μας αεροσκάφη και τανκ»

«Με τέτοια εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στην αμυντική βιομηχανία, πολλά ζητήματα που κάποτε ήταν όνειρο έγιναν πραγματικότητα σήμερα, ευτυχώς. Είμαστε πλέον μια χώρα που μπορεί τώρα να κατασκευάσει το δικό της τουφέκι, τις δικές βόμβες, το δικό της μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV και SIHA, τους δικούς της πυραύλους και τα δικά της ελικόπτερα και πλοία.Ελπίζω να γίνουμε μια από τις χώρες που θα παράγει και τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης το συντομότερο δυνατό. Θα το καταφέρουμε. Θα φτιάξουμε τα δικά μας αεροσκάφη, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας τανκ. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα τα καταφέρουμε», δήλωσε στη συνέχει ο υπουργός.

«Είμαστε τώρα σε θέση να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις δικές μας ανάγκες αλλά και στις αμυντικές ανάγκες ακόμη και των φιλικών και συμμάχων χωρών, ιδιαίτερα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, του Αζερμπαϊτζάν και της Λιβύης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είμαστε μεγάλοι και δυνατοί. Ο δρόμος της Τουρκίας περνά μέσα από την οικονομική και τεχνολογική ανεξαρτησία. Επομένως, το Εθνικό Τεχνολογικό Κίνημα που ξεκίνησε ο πρόεδρός μας είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και το μέλλον μας», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «η Τουρκία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης παγκοσμίως με τις εφευρέσεις που έχει κάνει στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και με τις πολυδιάστατες σχέσεις που έχει δημιουργήσει με άλλες χώρες, υπό την ηγεσία του προέδρου μας, αλλά δυστυχώς το φάσμα των κινδύνων και των απειλών έχει διευρυνθεί εναντίον της Τουρκίας. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Τουρκία, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ενεργώντας προληπτικά απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποτελεί χώρα που παρέχει σταθερότητα και εμπνέει εμπιστοσύνη στην περιοχή και τη γεωγραφία της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ