Τρομακτική η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κόκκινες γραμμές απέναντι στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι προσβλέπουμε στις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον γείτονά μας, αλλά η Άγκυρα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει μια αδιαπέραστη κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεράσει», δήλωσε σε συνέντευξη του στο Le Point ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την συγκεκριμένη δήλωση, ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσημα πως δεν θεωρεί ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει κάποια κόκκινη γραμμή με την μέχρι τώρα συμπεριφορά της, τα τελευταία χρόνια.

Για τον κύριο Μητσοτάκη λοιπόν η παραβίαση των νοτίων συνόρων της Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια, δεν συνιστά κόκκινη γραμμή. Το ότι η Τουρκία αλλάζει τον χάρτη, θεωρώντας ότι έχει δικαιώματα στο μισό Αιγαίο και πως συνορεύει με την Λιβύη, δεν συνιστά κόκκινη γραμμή.

Δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στις υπερπτήσεις επάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, που συνιστούν στρατιωτική εισβολή στην Εθνική μας κυριαρχία. Ούτε αυτό συνιστά παραβίαση κάποια κόκκινης γραμμής, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό…

Βαρώσια, Αμμόχωστος, παράνομες έρευνες, παρενόχληση ερευνητικών από τουρκικά πολεμικά μία ανάσα από τη Σητεία, κατασκοπεία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το «παρμένο από τον αέρα» Όρουτς Ρέις, είναι προφανώς ανεκτές ενέργειες.

Περιττεύει να πούμε για την ευθεία απειλή πολέμου και καταλήψεις ελληνικών νησιών από διαδοχικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων της Τουρκίας…

Τρέμουμε πραγματικά το τι συνιστά κόκκινη γραμμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ