Στέλεχος των Γερμανών μιζαδόρων συναντήθηκε με τον Κυριάκο στο Μαξίμου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποκάλυψη του ieidiseis.gr Προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Εξηγεί όμως πάρα πολλά, τα οποία συνέβησαν τα τελευταία οχτώ χρόνια. Εξηγεί κυρίως τον ανελέητο πόλεμο που δέχτηκε ο Πάνος Καμμένος, ο μόνος άνθρωπος που έστειλε στον εισαγγελέα τα εξοπλιστικά και τις συμφωνίες της μίζας. Απαιτώντας αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων υπέρ του ελληνικού Δημοσίου…

Μεγαλοστέλεχος γερμανικής εταιρίας RHEINMETALL λοιπόν που πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη για μίζες και δωροδοκίες σε αγοροπωλησία με την Ελλάδα και εξωδικαστικά επέστρεψε στο Γερμανικό Δημόσιο 45 εκατ. ενώ στο Ελληνικό Δημόσιο δεν επέστρεψε ούτε δεκάρα τσακιστή, όπως αποκάλυψε το IEidiseis, κατάφερε και τρύπωσε στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για νέα μπίζνα!

Αξίζει πριν παραθέσουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, να υπενθυμίσουμε απόσπασμα από την ομιλία του Πάνου καμμένου στο ελληνικό κοινοβούλιο το 2017 για το θέμα των σκανδάλων των εξοπλιστικών και της Rheinmetall:

«Τον πλούτο και τον μόχθο του ελληνικού λαού έφαγε, για να γεμίσει προσωπικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, μία εγκληματική οργάνωση οικονομικοπολιτικών συμφερόντων, που υποθήκευσε τις επόμενες γενιές με σκανδαλώδεις συμβάσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων, με ανταλλάγματα «μαύρες» βαλίτσες μίζας που γέμισαν προσωπικούς λογαριασμούς. Μιλώ για εγκληματική οργάνωση, διότι την έζησα και εγώ προσωπικά στη ζωή μου εδώ και τρεις δεκαετίες.

Δεν είμαι απ’ αυτούς που μιλάνε για το «πλιάτσικο» τώρα. Μίλησα για το «πλιάτσικο» με ερωτήσεις που κατέθεσα από το 1996, το 1998, το 2000, το 2001, το 2007 ακόμα, όταν παίρναμε τα στοιχεία τότε ως κυβέρνηση Καραμανλή και τα στέλναμε στη δικαιοσύνη. Τότε δεν μιλήσαμε κατόπιν εορτής.

Στη δικαιοσύνη πήγαν ακόμα και αυτοί που αποτέλεσαν τη «Λερναία Ύδρα» του έθνους με άπειρα «κεφάλια», που είχε πολιτικούς, είχε εκδότες συνεργούς, είχε αργυρώνητους δημοσιογράφους, είχε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της διαπλοκής, που έπαιρναν μερτικό από τη ληστεία του έθνους και λειτουργούσαν ως πληρωμένα «πιστόλια» απέναντι σ’ όσους τολμούσαν να μιλήσουν.

Ευτυχώς είναι εδώ τα Πρακτικά της Βουλής διαθέσιμα σ’ όλους τους συναδέλφους και σήμερα αποκτούν όχι μόνο ιστορικό, αλλά και απόλυτο πρακτικό χαρακτήρα για την υπόθεση που μας απασχολεί.

Όταν για τα NH-90 μίλησα το 2000 και λέγαμε ότι πρόκειται περί σκανδάλου, όπως και για τα υποβρύχια, η Νέα Δημοκρατία τότε, με τομεάρχη τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο – ήμουν μαζί του, αναπληρωτής του – κατέθεσε δύο φακέλους, δύο ντοσιέ τεράστια που αφορούσαν το σκάνδαλο που χτιζόταν, τα Α-Ω που δεν θα γίνονταν ποτέ, που αφορούσαν τις μίζες που έφευγαν «από τα παράθυρα» τότε, την εποχή που γέμιζαν οι λογαριασμοί όλων αυτών.

Μίλησε για τα ΝΗ-90 και είπε: «Δίνετε 70% προκαταβολή για ελικόπτερα που δεν έχουν καν σχεδιαστεί. Παράλληλα με το 70% της προκαταβολής, κάνετε ένα swap». Το swap τι είναι; Είναι οι τόκοι – λέει – που θα πληρώσει η Ελλάδα γι’ αυτά που προπληρώνει.

Ξέρετε τι συνέβαινε τότε; Καμία απ’ αυτές τις συμβάσεις δεν περνούσε προσυμβατικό έλεγχο. Ακόμα και σήμερα που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, που ελέγχθηκε από εισαγγελείς, ξέρετε ποια είναι η απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν τους λέω «δεν θα παραλάβω, αρνούμαι να παραλάβω»; Το έκανε και ο Μεϊμαράκης, όταν ήταν Υπουργός.

Η απάντηση είναι ότι, αφού δεν υπάρχει προσυμβατικός έλεγχος, δεν μπορεί το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποφανθεί περί των επεκτάσεων της συμβάσεως. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους λέει ότι εδώ υπάρχει περίπτωση διαφθοράς. Είναι δωροδοκία. Στη Rheinmetall, στη γερμανική δικαιοσύνη πλήρωσαν για τις δωροδοκίες στην Ελλάδα 37 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση. Δεν παραλαμβάνω. Δεν αφήνω αυτή την εταιρεία μέσα.

Η απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι: «Παραλάβετε πρώτα, γιατί εάν δεν παραλάβετε, για τις ρήτρες που θα πέσουν θα είστε υπεύθυνοι εσείς».

Έχτισαν οι μαφιόζοι το σύστημα πολύ καλά. Και εάν δεν σπάσουμε σήμερα αυτά τα αποστήματα και δεν τους στείλουμε όλους μαζί στη δικαιοσύνη για να πληρώσουν, τότε θα έχουμε και εμείς ευθύνη.

Θα δείτε, λοιπόν, τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σε αυτό το εθνικό αίσχος που λάμβανε τότε χώρα και τις απαντήσεις των τότε υπουργών της Κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. Όλες οι επίμαχες συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου στο παρελθόν και του Παπαντωνίου, που διερευνούμε σήμερα και που έχουν τεκμηριωθεί, αναφέρονται στη Βουλή το 2001, το 2002, το 2003 και το 2004, λίγο πριν τις εκλογές.

Θα σας θυμίσω, λοιπόν, ότι εκείνη την εποχή αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο Leopard για το οποίο σήμερα μιλούσαμε, είχαν εξαναγκαστεί σε παραίτηση οι λειτουργοί – ο Θεός να τους κάνει λειτουργούς – της κυβέρνησης Σημίτη.

Τι δήλωναν τότε; Δήλωναν στις εφημερίδες της διαπλοκής σε πρωτοσέλιδα ότι κάποιος ακροδεξιός Βουλευτής – εγώ είμαι αυτός – τους στοχοποιεί. Είναι τα ίδια ακριβώς που λέει ο Θεοδωράκης και κάποιοι άλλοι από το ΠΑΣΟΚ σήμερα, όταν πια η υπόθεση έρχεται εδώ στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη»

Διαβάστε τώρα την αποκάλυψη του Ieidiseis:

– Ποιος έκανε το κονέ;

Κύπριος δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος. Πολύτεκνος με ισχυρές διασυνδέσεις στην εκκλησία της Κύπρου αλλά και στην Μέση Ανατολή.

Προσγειώθηκε επί Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας και από την πρώτη στιγμή κινούνταν ως «αράχνη» που έπλεξε τον ιστό και παγίδευε τα …έντομα.

Λόγω του χαρακτήρος του γρήγορα έγινε αντιπαθής στο περιβάλλον του υπουργείου αλλά εκείνος απτόητος επέμενε στα Μεσανατολίτικα πρότζεκτ που κάθε φορά προωθούσε.

Τι και εάν τον απόπαιρναν Αρχηγοί και Επιτελείς, εκείνος επέμενε επι το έργο του, να υφαίνει τον ιστό… Ήταν από τις περιπτώσεις εκείνες που ενώ τον έφτυναν εκείνος αντιδρούσε ως να ψιχαλίζει!

Όταν ο Άκης μετακινήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης του έδωσε Δημόσια Θέση αλλά έφταναν άσχημα πράγματα στα αφτιά του Σημίτη περί των επιδοτήσεων και τον ξήλωσε!

Έκτοτε προσκολλήθηκε στον γερμανικό άξονα που έχει κατεύθυνση την Μέση Ανατολή. Το 2010 ενεπλάκη στο σχέδιο «σωτηρίας» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εκπροσωπώντας τον Λιβανέζο επιχειρηματία αλλά και εκεί δεν μακροημέρευσε. Πρόωρα απομακρύνθηκε από το ΔΣ. Ο Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας δυο φορές τον είχε πετάξει από το γραφείο του.

Εν συνέχεια εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος ενός Γερμανού επιχειρηματία που είχε πατέντα για την θωράκιση των αρμάτων. Ωστόσο ο Γερμανός εφευρέτης πέθανε και από την επομένη εκείνος δηλώνει κληρονόμος της πατέντας και της εταιρίας του. Οι φυσικοί κληρονόμοι του Γερμανού τον σέρνουν στα δικαστήρια…

Από το 2020 με την πατέντα του μακαρίτη στο χέρι προσπαθεί να πείσει Γερμανούς και Έλληνες ότι μπορεί να κάνει τον εκσυγχρονισμό των Leopard και να φτιάξει στην Ελλάδα με γερμανική τεχνογνωσία τα καινούργια Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού.

Μέχρι πρότινος μπαινόβγαινε στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και συμμετείχε σε συσκέψεις Επιτροπών αλλά οι επιτελείς τον πέταξαν έξω συντάσσοντας ένα «Πρακτικό» φωτιά που εάν το πάρει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ και ασκήσει στοιχειώδη αντιπολίτευση θα γίνει καινούργια έκρηξη!

Δ. Β.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ