Στόλτεμπεργκ: Το φερέφωνο των Τούρκων «απειλεί» τους ρεπουμπλικάνους για να μην σταματήσουν την βοήθεια στην Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιεί τώρα ως μπαμπούλα την Κίνα, για να πείσει τους ρεπουμπλικάνους να μην σταματήσουν να ενισχύουν την Ουκρανία, σε περίπτωση που κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές. Για άλλη μια φορά ο Στόλτενμπεργκ κάνει τον λαγό που ουσιαστικά ενισχύει μόνο τον ρόλο της Τουρκίας η οποία συνεχίζει να υπάρχει ακριβώς επειδή υπάρχει η διαμάχη ΗΠΑ – Ρωσίας. Εάν επιτευχθεί ειρήνευση στην Ουκρανία και οι σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων αποκατασταθούν, η Τουρκία δεν θα έχει καμία γεωπολιτική ισχύ.

Γι’ αυτό και επί δεκαετίες τα τούρκικα λόμπι ήταν αυτά που καλλιεργούσαν το αντιρωσικό κλίμα στις ΗΠΑ και παράλληλα συνεργάζονταν με ύποπτα πρόσωπα όπως ο Ντούγκιν για να καλλιεργήσουν εχθρότητα προς την Δύση μέσα στη Ρωσία.

Με την ανησυχία να αυξάνεται ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να είναι λιγότερο υποστηρικτική προς την Ουκρανία, μετά τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει ένα σαφές μήνυμα για τους Ρεπουμπλικάνους που δίνουν προεκλογικές υποσχέσεις για περικοπή της υποστήριξης προς το Κίεβο: «Αυτό θα ενδυναμώσει μόνο την Κίνα».

Ο Στόλτενμπεργκ απευθύνθηκε στο πιο έντονο αντι-κινεζικό συναίσθημα που διακατέχει και τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ. Μια νικηφόρα Μόσχα, είπε, «θα ήταν κακό για όλους εμάς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, διότι αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους αυταρχικούς ηγέτες -όχι μόνο στον [Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν αλλά και στην Κίνα- ότι με τη χρήση βάναυσης στρατιωτικής δύναμης μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ