Άρχισε τις εκκαθαρίσεις ο Έλον Μασκ στο Twitter;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πρώτη μέρα που ο Έλον Μασκ πήρε τον έλεγχο του Twitter, δύο άτομα που έφευγαν από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο και αυτοπροσδιορίστηκαν ως Data Engineers ισχυρίστηκαν ότι μόλις απολύθηκαν. Το CNBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την ταυτότητα αυτών των ατόμων. Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ολόκληρο το συγκεκριμένο τμήμα, πράγμα που θεωρητικά είναι δύσκολο να συνέβη.

Ο Μασκ συναντήθηκε πάντως με σχετικά χαμηλόβαθμα στελέχη – μια κίνηση που έτυχε θετικής αποδοχής για ορισμένους. Δημοσιεύματα του Τύπου πριν κλείσει η συμφωνία ανέφεραν ότι ο Μασκ είχε σχεδιάσει περικοπές έως και το 75% του προσωπικού!

Το Twitter δεν απάντησε σε επανειλημμένα αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις απολύσεις.

Ο Μασκ ανέλαβε τελικά την εταιρεία την Πέμπτη, τερματίζοντας ένα νομικό θρίλερ πολλών μηνών. Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX συμφώνησε αρχικά να αγοράσει την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αμέσως μετά προσπάθησε να βγει από τη συμφωνία επειδή ισχυρίστηκε ότι το Twitter δεν ήταν αρκετά πρόθυμο να δώσει λεπτομερείς σχετικά με τους μαϊμού λογαριασμούς spam που υπήρχαν στην πλατφόρμα. Το Twitter το αρνήθηκε και προσέφυγε στο δικαστήριο για να προσπαθήσει να πείσει τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Πριν από την αρχική ημερομηνία δοκιμής στις αρχές του μήνα, ο Μασκ συμφώνησε για άλλη μια φορά να κλείσει τη συμφωνία. Ο δικαστής έδωσε στον Πλουσιότερος άνθρωπο του κόσμου μέχρι την Παρασκευή στις 5 μ.μ. για να κλείσει τη συμφωνία ή αλλιώς να ορίσει μια νέα ημερομηνία δοκιμής.

Την Πέμπτη, πολλά κορυφαία στελέχη αποχώρησαν από την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του CEO Parag Agrawal και του CFO Ned Segal, όπως ανέφερε ο David Faber του CNBC. Η επικεφαλής νομικής πολιτικής, εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter Vijaya Gadde απολύθηκε επίσης. Είναι το πρόσωπο που ευθύνεται για την διαγραφή μεταξύ άλλων του πρώην προέδρου Τραμπ από την πλατφόρμα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ