Οι Κούρδοι προγραμματίζουν διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη κατά των τουρκικών χημικών επιθέσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζική διαδήλωση με τίτλο «Ανθρωπιστική Πορεία Ενάντια στα Χημικά Όπλα» έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην περιοχή Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στις 6 Νοεμβρίου για να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων από το τουρκικό κράτος εναντίον των ανταρτών της ελευθερίας του Κουρδιστάν.

Το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), το Λαϊκό Δημοκρατικό Κογκρέσο (HDP) και οι Ενωμένες Δυνάμεις Αγώνα (YSF) πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη σήμερα για τις χημικές τουρκικές επιθέσεις».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία παραβίασε τις Συμβάσεις της Γενεύης. Το καθεστώς AKP-MHP αρνείται αυτό το έγκλημα… Εάν οι πληροφορίες και τα πλάνα είναι λανθασμένα, θα πρέπει να σταλεί μια ανεξάρτητη επιτροπή στην περιοχή να ερευνήσει».

«Μετά τις επιθέσεις με χημικά όπλα, ορισμένες ανεξάρτητες αντιπροσωπείες ήθελαν να ερευνήσουν την περιοχή, αλλά το PDK (κυβερνών κόμμα στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ) εμπόδισε αυτές τις αντιπροσωπείες. Οι παρεμποδίσεις της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν δημιούργησαν καχυποψία και οργή.

«Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, τα Ηνωμένα Έθνη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσουν, διαφορετικά οι ανησυχίες των λαών της περιοχής θα αυξηθούν και θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη γενοκτονία», ανέφεραν.

Rojava News

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ