Βομβιστική επίθεση στο Ιραν: Μητέρα δολοφονήθηκε αγκαλιά με το παιδί της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν σε επίθεση σε θρησκευτικό ιερό των Σιιτών στην πόλη Σιράζ του νότιου Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΜΜΕ της χώρας, IRNA.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στο ναό Shah Cheragh νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, έγινε από τρεις ένοπλους άνδρες που μπήκαν στο ιερό.

Δύο από τους επιτιθέμενους συνελήφθησαν, ενώ ο ένας διέφυγε.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωσή του στο τηλεγράφημά του.

Το Nour news, ένα μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με το ιρανικό κράτος, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι οι δράστες δεν ήταν Ιρανοί υπήκοοι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι μία γυναίκα και δύο παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών στο Σιράζ.

«Ετοιμαζόμασταν για προσευχές και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς, προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από την άλλη πλευρά και μετά κατάλαβα ότι αιμορραγούσα», είπε στο Al Jazeera ένας μάρτυρας και επιζών της επίθεσης.

«Δεν μπορούσα να δω ποιος πυροβολούσε… Ξεκίνησε από το δρόμο και μετά ήρθαν προς το ιερό και πυροβόλησαν όποιον έβλεπαν. Είδα κάποιους τραυματίες και νεκρούς, αλλά δεν είδα τους δράστες».

3ECA6DD9 8A28 4B69 9B3D BD054EDBBE7C
Συγκλονίζει η φωτογραφία της μητέρας που δολοφονήθηκε αγκαλιά με το παιδί της

Ο Φουάντ Ιζάντι, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Παγκόσμιων Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, είπε ότι ο στόχος των τρομοκρατών ήταν «να επιτεθούν στους πιστούς».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Συναγερμός στη Σεούλ: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε εορτασμούς για το Χάλογουιν – Πολλοί υπέστησαν καρδιακή ανακοπή

«Αυτό είναι σήμα κατατεθέν του ISIS – επιτίθενται σε τζαμιά, επιτίθενται σε ιερά».

Φαίνεται ότι η καταδίκη της τρομοκρατίας γίνεται μόνο όταν δεν μας «βολεύουν» τα θύματα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ