Η Βουλή της Ισπανίας ξεφτύλισε την κυβέρνηση για τη συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισπανικό Κογκρέσο ανατρέπει μια διεθνή συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Αρμενία.

Ντροπή και θλίψη για το ελληνικό κοινοβούλιο…

Η Ολομέλεια του Κογκρέσου απέρριψε την διεθνή συμφωνία που υπεγράφη από την Κυβέρνηση της Ισπανίας με τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. Πρόκειται για μια διπλωματική συμφωνία που υπογράφηκε στη Μαδρίτη στις 14 Δεκεμβρίου 2021 για την ανταλλαγή και την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Για την πλειοψηφία των ισπανών βουλευτών η συμφωνία είναι “ανοησία”, ειδικά όταν το Αζερμπαϊτζάν είναι “ένα καθεστώς επιτιθέμενου” σε σύγκρουση με την Αρμενία για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Βουλευτής της αντιπολίτευσης Ινιαρίτου, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την ασιατική χώρα «διεφθαρμένο καθεστώς», «καταπιεστή» και «επιθετική τυραννία», τόνισε επίσης ότι «μαστίζεται από πολιτικούς κρατούμενους».

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ERC Marta Rosique κατακεραυνώνει την κυβέρνηση «που σιωπά μπροστά στην επιθετικότητα» κατά της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την επέκρινε ότι δεν αναγνώρισε «κάτι τόσο βάρβαρο όσο η γενοκτονία των Αρμενίων». Αντίθετα, «υπογράφει συμφωνίες όπως αυτή».

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του PP Eloy Suárez υπενθύμισε ότι στις αρχές του περασμένου μήνα το Κογκρέσο ενέκρινε μια θεσμική δήλωση που καταδικάζει την αζερική επίθεση στην Αρμενία που άφησε πίσω του περισσότερους από 200 νεκρούς τον Σεπτέμβριο. «Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει στην πολιτική της αντίφασης», πρόσθεσε.

Στην ψηφοφορία, το κυβερνών κόμμα έλαβε μόνο την υποστήριξη των Ciudadanos και ορισμένων μειονοτικών κομμάτων, ενώ οι εταίροι του από το United We Can προτίμησαν να απόσχουν. Το αποτέλεσμα ήταν σαφές: 174 ψήφοι κατά (PP, Vox, PNV, ERC, Junts και Bildu, μεταξύ άλλων) έναντι 132 υπέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ