Πρωτοφανες: Ο ΟΗΕ “βάζει χερι” στον Elon Musk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στο twitter καλεί ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ τον δισεκατομμυριούχο CEΟ της Τesla και πλέον ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Έλον Μασκ στην «σκιά» των μαζικών απολύσεων στις οποίες ξεκίνησε στο twitter χθες.

«Σας καλώ να φροντίσετε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται στο κέντρο της διαχείρισης του Twitter υπό τη διεύθυνσή σας», έγραψε ο Τουρκ σε ανοιχτή επιστολή.

Οι μαζικές απολύσεις έπληξαν τις ομάδες που ήταν κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που επιχειρούν λογαριασμοί να δημοσιεύσουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ο Έλον Μασκ επέλεξε να απολύσει την ομάδα επιμελητών διατήρηση της πλατφόρμας από παραπληροφόρηση, τέσσερις μόλις ημέρες πριν της ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, έχει απολυθεί ολόκληρη η ομάδα για το curation, ένα είδος συντακτών που συγκέντρωναν tweet που αφορούν ένα συγκεκριμένο μεγάλο ζήτημα, όπως μια φυσική καταστροφή ή μια τραγωδία. Επίσης επηρεάστηκε με πολλές απολύσεις η ομάδα τις συμβατές με την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ML Ethics, Transparency & Accountability), η οποία διασφάλιζε ότι οι αλγόριθμοι δεν θα εισάγουν διακρίσεις σε βάρος μειονοτικών ομάδων, όπως των μαύρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ