Οι Σέρβοι παραιτούνται από όλους τους θεσμούς στο Κοσσυφοπέδιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέμα ημερών η εξέγερση…

Οι δήμαρχοι τεσσάρων δήμων με πλειοψηφία Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, σύμβουλοι, μέλη της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, δικαστές, εισαγγελείς, διοικητικό προσωπικό της εισαγγελίας και του δικαστικού σώματος, καθώς και μέλη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στη βόρεια περιοχή, υπέβαλαν τις δικές τους παραιτήσεις λόγω πρόσφατων πολιτικών της κυβέρνησης του Albin Kurti, ανέφερε το N1.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από το πολιτικό κόμμα της Σερβικής Λίστας, το οποίο οδήγησε σε χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, ενώ οι αστυνομικοί έβγαλαν τις στολές τους μπροστά στις κάμερες.

«Ακριβώς λόγω της αποφασιστικότητάς μας να σεβαστούμε το διεθνές δημόσιο δίκαιο και να υπερασπιστούμε τη Συμφωνία των Βρυξελλών, αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε όλους τους πολιτικούς θεσμούς, τη Συνέλευση, την κυβέρνηση και τέσσερις δήμους και τη συμμετοχή και το έργο των Σέρβων στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία και όλο το διοικητικό προσωπικό από τους τέσσερις δήμους στο βορρά», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Γκόραν Ράκιτς.

Οι ομιλητές στη διάσκεψη δήλωσαν ότι η Πρίστινα «παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δημόσιο δίκαιο και τη Συμφωνία των Βρυξελλών» και ότι οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο εκτίθενται σε «αδιάκοπο και συνεχή τρόμο και κάθε είδους βία από ιδρύματα στην Πρίστινα και παράνομες αμέτρητες πράξεις».

Αν και η Srpska list έχει ανακοινώσει την αποχώρηση από τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου έξι φορές σε διαφορετικές καταστάσεις, δεν το έχει ξανακάνει μετά από αίτημα των αρχών στο Βελιγράδι

Clinker CM

ΔΗΜΟΦΙΛΗ