Αποκάλυψη – βόμβα της Washington Post για μυστικές συνομιλίες Μπάιντεν – Ζελένσκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστικές συνομιλίες με το Κίεβο αποκαλύπτει η φιλοκυβερνητική Washington Post.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει τους ηγέτες της Ουκρανίας να σηματοδοτήσουν ότι είναι ανοιχτοί για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να εγκαταλείψουν τη δημόσια άρνησή τους να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες εκτός εάν ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απομακρυνθεί από την εξουσία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Την σημαντική αυτή η αποκάλυψη την κάνει η εφημερίδα Washington Post, η οποία θεωρείται από τα μεγαλύτερα στηρίγματα των δημοκρατικών στον αμερικανικό τύπο.

Το αίτημα των Αμερικανών αξιωματούχων δεν έχει στόχο να σπρώξει την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αντίθετα, το αποκάλεσαν μια υπολογισμένη προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο θα διατηρήσει την υποστήριξη άλλων εθνών που αντιμετωπίζουν εκλογικές αναμετρήσεις και πρέπει να διαβεβαιώσουν τους ψηφοφόρους τους ότι δεν πρόκειται να συντηρήσουν έναν μακροχρόνιο πόλεμο για χάρη της Ουκρανίας.

Οι συζητήσεις καταδεικνύουν πόσο περίπλοκη έχει γίνει η θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την Ουκρανία, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι ορκίζονται δημόσια ότι θα στηρίξουν το Κίεβο με τεράστια ποσά βοήθειας «όσο χρειαστεί», ενώ ελπίζουν σε μια επίλυση της σύγκρουσης που έχει καταφέρει τους τελευταίους οκτώ μήνες να προκαλέσει χάος στην παγκόσμια οικονομία και να πυροδοτήσει φόβους για πυρηνικό πόλεμο.

Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι συμμερίζονται την εκτίμηση των Ουκρανών ομολόγων τους ότι ο Πούτιν, προς το παρόν, δεν είναι διαθέσιμος για τις διαπραγματεύσεις, αναγνωρίζουν ότι η απαγόρευση συνομιλιών μαζί του από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky έχει προκαλέσει ανησυχία σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, όπου ο πόλεμος προκαλεί κοινωνικές αναταραχές, ενώ οι επιπτώσεις στη διαθεσιμότητα και το κόστος των τροφίμων και των καυσίμων γίνονται πιο έντονες.

«Η κούραση λόγω της Ουκρανίας είναι πραγματικό πρόβλημα για ορισμένους από τους εταίρους μας», είπε ένας αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα υπό τον όρο της ανωνυμίας ο οποίος έσπευσε να επιβεβαιώσει τις «ευαίσθητες συνομιλίες» μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου.

Ο Serhiy Nikiforov, εκπρόσωπος του Zelensky, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ