Κοσσυφοπέδιο: Συλλαλητήριο Σέρβων – Μήνυμα στη διεθνή κοινότητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βόρεια Μιτρόβιτσα αύριο στις 12:00 μπροστά στο μνημείο του Τσάρου Λάζαρ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη δημόσια συγκέντρωση, όπου κάθε Σέρβος που θα έρθει θα είναι καλυμμένος, όπως ανακοινώθηκε, με το τρίχρωμο της σερβικής σημαίας.

 Η Σερβική Λίστα κάλεσε τους συμπατριώτες να συγκεντρωθούν και να πουν στην Ευρώπη και τον κόσμο ότι η μόνη χώρα τους είναι η Σερβία.

«Αδέρφια και αδερφές, ας μαζευτούμε όλοι αύριο σε μια γενική συνέλευση στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα στις 12:00 μπροστά στο μνημείο του Τσάρου Λάζαρ, από όπου θα πούμε στην Ευρώπη και τον κόσμο με μια φωνή ότι η μόνη χώρα μας είναι η Σερβία και ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς!

Ας δείξουμε πόσο αγαπάμε τη Σερβία. Σημαίες στα παράθυρα!!!», αναφέρεται στη σελίδα της Σερβικής Λίστας στο Facebook.

Στους δρόμους, τα μπαλκόνια, τα σπίτια στη Βόρεια Μιτρόβιτσα και σε άλλες πόλεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, κυματίζουν ευρέως οι σερβικές σημαίες. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Kosovo online, η σκηνή για την αυριανή συνάντηση έχει ήδη στηθεί στη Βόρεια Μιτρόβιτσα.

 

Παραιτήθηκαν οι Σέρβοι από τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου

 

Ο πρόεδρος της Σερβικής Λίστας Γκόραν Ράκιτς δήλωσε σήμερα ότι σε συνάντηση πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων των Σέρβων αποφασίστηκε οι Σέρβοι να αποχωρήσουν από όλους τους πολιτικούς θεσμούς – τη συνέλευση, την κυβέρνηση και τέσσερις δήμους, αλλά και το δικαστικό αρχές, την αστυνομία και τη διοίκηση στο Κοσσυφοπέδιο. 

Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, αυτές οι αποφάσεις θα ισχύουν έως ότου η Πρίστινα αρχίσει να σέβεται τις συμφωνίες και το νόμο, έως ότου αποσύρει την απόφαση για τις πινακίδες σύμφωνα με την Πρώτη Συμφωνία και όλες τις άλλες συμφωνίες που έχουν συναφθεί σχετικά θέμα στο πλαίσιο του Διαλόγου και με βάση το έργο της Ομάδας Διαχείρισης για τη σύνταξη του Καταστατικού της Ένωσης Σερβικών Δήμων.

Ο δήμαρχος της Βόρειας Μιτρόβιτσα, Μίλαν Ραντόγιεβιτς, δήλωσε χθες ότι οι Σέρβοι θα δείξουν εθνική ενότητα, αφοσίωση στο ενιαίο κράτος της Σερβίας και ευγνωμοσύνη προς τη διαπραγματευτική ομάδα και τον πρόεδρο της Σερβίας, ο οποίος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με εκπροσώπους των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Βόρεια Μιτρόβιτσα. 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ