Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Ζητάει και τα ρέστα ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αποδημήσει χωρίς κανένα επιχείρημα το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που διεθνή μέσα τον «κατσαδιάζουν» για την άρνησή του να πέσει «φως» στην υπόθεση.

Σε δηλώσεις του από την Κατερίνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «ιστορίες επιστημονικής φαντασίας» τις αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Ζήτησε μάλιστα να μην κυλήσει η πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο πριν τις εκλογές, μιλώντας ουσιαστικά για τον βούρκο που ο ίδιος άνοιξε.

«Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023, δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο. Θα πούμε όχι σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα πούμε ναι σε κάθε δημιουργική πρόταση η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας».

Μάλιστα, ο Μητσοτάκης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στην πλατεία της Κατερίνης να εξηγήσουν στους συμπολίτες τους, πόση πρόοδο έχει καταγράψει η χώρα μας, τα τελευταία 3,5 χρόνια, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι οι «πολίτες το γνωρίζουν» είπε συνέχισε λέγοντας αερολογίες:

«Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδος ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό, νομίζω το θυμόμαστε όλοι μας. Θα πάμε μπροστά ή πίσω και τελικά ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα;» δήλωσε και δεν ξέχασε φυσικά να τάξει προεκλογικές ενισχύσεις στους αγρότες.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να βάλει πλέον σε κανέναν κανένα δίλημμα»

Σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνει μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Ο πρωθυπουργός που έχει ρίξει τη χώρα, αλλά και την ίδια του την κυβέρνηση, στον βούρκο των υποκλοπών. Ο πρωθυπουργός που με τις ευλογίες του το καρτέλ της ενέργειας και οι κάθε λογής Πάτσηδες ισοπεδώνουν τα οικογενειακά εισοδήματα. Ο πρωθυπουργός που συνεχίζει να κρύβεται σε Ελλάδα και Ευρώπη για το παρακράτος του.

Αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να αποκαλεί τις άθλιες πολιτικές του «δημιουργική πρόταση». Ο κ. Μητσοτάκης ας συνειδητοποιήσει πως δεν είναι σε θέση να βάλει πλέον σε κανέναν κανένα δίλημμα.

Όσοι έχουν μπλέξει μαζί του ξέρουν πως στο τέλος βγαίνουν και γδαρμένοι και δαρμένοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ