Ανοιχτά πλέον εχθρός της Ελλάδας και της Κύπρου το Αζερμπαϊτζάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το Ψευδοκράτος των Τούρκων σφαγέων της Κύπρου έγινε δεκτό στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως μέλος παρατηρητής. Η ενέργεια αυτή συνιστά άμεση αναγνώριση της κρατικής οντότητας των σφαγέων – γενοκτόνων που κατέχουν κυπριακό, άρα και ευρωπαϊκό έδαφος.

«Είμαστε πάντα δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου παντού», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter, συνεχίζοντας την πάγια τακτική της Άγκυρας σε σχέση με το καθεστώς που επικρατεί στο νησί μετά την τουρκική εισβολή.

Ο Οργανισμός Τουρκογενών Κρατών (Türk Devletleri Teşkilatı), που παλαιότερα ονομαζόταν Τουρκικό Συμβούλιο ή Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών (Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi), είναι διακυβερνητικός οργανισμός του οποίου ο πρωταρχικός στόχος είναι η προώθηση της συνολικής συνεργασίας μεταξύ των τουρκόφωνων κρατών: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Τουρκια και Ουζμπεκιστάν.

Είναι αυτονόητο ότι Ελλάδα, Κύπρος αλλά και η ΕΕ πρέπει από τώρα να διαμηνύσουν σε όλα αυτά τα κράτη, κυρίως στο Αζερμπαϊτζάν, ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να συνεχίσουν να έχουν διπλωματικές σχέσεις μαζί μας, εφόσον αποδεχτούν το ψευδοκράτος ως παρατηρητή, προσδίδοντας του έτσι κρατική οντότητα.

Τέρμα η πλάκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ