Βουλγαρία: Έξι ισπανικά μαχητικά αεροσκάφη αρχίζουν την επιτήρηση του εναέριου χώρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πολεμική Αεροπορία του Βασιλείου της Ισπανίας μετέφερε σήμερα 6 αεροσκάφη Eurofighter F-2000 Typhoon στην αεροπορική βάση Μπεζμέρ. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Τα βουλγαρικά και ισπανικά μαχητικά αεροσκάφη θα εκτελέσουν από κοινού καθήκοντα στο πλαίσιο της αποστολής ενισχυμένης προστασίας του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας κατά την περίοδο από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2022.

«Η Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εθνική συνεισφορά στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (NATINAMDS).

1

Η κοινή εκτέλεση των καθηκόντων από την Πολεμική Αεροπορία της Βουλγαρίας και της Ισπανίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ για ενισχυμένη προστασία εναέριου χώρου διασφαλίζει την ικανότητα της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας να ενεργεί ενσωματωμένη με τις δυνάμεις των συμμάχων και να προστατεύει τον εναέριο χώρο των χωρών μελών της Συμμαχίας», δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Υποστράτηγος Ντιμίταρ Πετρόφ.

«Με αυτήν τη βραχυπρόθεσμη επαναφορά, η Ισπανία επιδεικνύει τις ικανότητές της και την ετοιμότητά της να συμβάλει στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο υποστράτηγος Φραντσίσκο Μπράκο Κάρμπο, διοικητής της ισπανικής Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη βουλγαρική ομάδα στην αεροπορική βάση Μπεζμέρ και να δείξουμε την κοινή μας δέσμευση στη συλλογική άμυνα», πρόσθεσε ο υποστράτηγος Κάρμπο.

Η ασφάλεια του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ είναι μια αποστολή συλλογικής άμυνας εν καιρώ ειρήνης. Σκοπός του είναι να εγγυηθεί την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εναέριου χώρου των συμμάχων της Συμμαχίας, υπενθυμίζει το υπουργείο Άμυνας.

novinite.bg

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ