Μακελειό με βομβιστική τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – Πολλοί νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για νεκρούς.

Με βάση νεότερες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην περίφημη λεωφόρο Ιστικλάλ Τζαντεσί («Μεγάλη Οδός του Πέραν» στα ελληνικά), ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της Πόλης, αλλά και ολόκληρης της Τουρκίας, κι ενώ πλήθος κόσμου απολάμβανε την απογευματινή βόλτα του, με τις σοκαριστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου να φανερώνουν πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν από το σημείο της έκρηξης, καθώς και πολλά πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν προς την περιοχή. Επί τόπου, μάλιστα, σπεύδουν και τεθωρακισμένα με πολυβόλα.

Η κρατική τηλεόραση TRT και άλλα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ. Σύμφωνα δε με τα ελληνικά κανάλια, η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στο ελληνικό Προξενείο, το οποίο, λόγω ημέρας ήταν κλειστό.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, τρομοκρατική επίθεση, υπάρχουν ωστόσο αναφορές πως η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιο παγιδευμένο πακέτο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει τα πάντα για να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη κατάσταση, ώστε να παρουσιάσει για μια ακόμη φορά την Τουρκία ως θύμα τρομοκρατίας και να εκβιάσει Ευρώπη και ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ