Σάλος στις ΗΠΑ από παρέμβαση του υιού Τραμπ κατά της Ουκρανίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό έβαλε με ένα μήνυμα του στο Twitter, ο Donald Trump junior, σχολιάζοντας την πυραυλική επίθεση κατά της Πολωνίας η οποία αποδείχτηκε πως έγινε από ουκρανικό και όχι ρωσικό πύραυλο.

Ο γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, απηχώντας προφανώς και την θέση των ρεπουμπλικάνων όπως αυτή εκφράστηκε επίσημα και κατά τις ενδιάμεσες εκλογές, ζήτησε να σταματήσει άμεσα η παροχή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Εφόσον ήταν ο πύραυλος της Ουκρανίας που έπληξε τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ την Πολωνία, μπορούμε τουλάχιστον τώρα να σταματήσουμε να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για να τους εξοπλίζουμε;»

498730AE 2B42 4885 8E7C 597D5601BC22
Το tweet του υιού Τραμπ για την Ουκρανία

Είχε προηγηθεί η επίσημη τοποθέτηση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διέψευδε τους Ουκρανικούς ισχυρισμούς ότι οι εκρήξεις στην Πολωνία ήταν απόρροια ρωσικού βομβαρδισμού.

Ο Πολωνός πρόεδρος Ντούντα ήθελε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ, όταν όμως αποκαλύφθηκε τι πραγματικά έγινε, μίλησε για «ατυχές περιστατικό».

Οι Ουκρανοί αντίθετα επέμεναν ότι ο βομβαρδισμός έγινε από ρωσικό πύραυλο, και κατηγόρησαν για Fake News όσους υποστήριζαν ότι ο πύραυλος που έπληξε το πολωνικό έδαφος με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ήταν ουκρανικός S-300.

Εντέλει η απάντηση ήρθε από το υλικό που είχε συλλέξει μη επανδρωμένο αεροσκάφος της συμμαχίας το οποίο περιπολούσε στην περιοχή και κατέγραψε με σαφήνεια την πορεία του ουκρανικού πυραύλου ο οποίος έπεσε σε πολωνικό έδαφος…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ