Υπό δίωξη Έλληνες δικηγόροι που πληρώνονταν από Τούρκους διακινητές για να εκπροσωπούν παράτυπους μετανάστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόρισμα -φωτιά της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Θράκης προκειμένου να κινηθούν οι ανάλογες ποινικές διαδικασίες για δύο Έλληνες δικηγόρους της περιοχής για τους οποίους προέκυψαν στοιχεία ότι πληρώνονταν από Τούρκους διακινητές για να εκπροσωπούν νομικά παράτυπους μετανάστες.

Η Αρχή, επικεφαλής της οποίας είναι ο ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο δικηγόρων καθώς από τα στοιχεία της έρευνας των αρμόδιων ελεγκτών έχουν εντοπιστεί ύποπτες χρηματικές ροές από Τούρκους οι οποίοι εμπλέκονται σε διακίνηση μεταναστών.

Τα αδικήματα για τα οποία βρίσκονται υπό ποινική δίωξη οι δύο δικηγόροι είναι «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και «συνέργεια σε διακίνηση μεταναστών». Ο ρόλος τους στην «μπίζνα» στην οποία εμπλέκονται είναι η ανάληψη της νομικής εκπροσώπησης των παράτυπων μεταναστών που εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από ελληνικές αρχές. Το αντίτιμο των υπηρεσιών τους πληρωνόταν απευθείας από τους Τούρκους τα στοιχεία των οποίων εμπλέκονται σε δικογραφίες διακινητών.

Με πληροφορίες απο το documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ