Η Ελλάδα νομιμοποιεί τους Πακιστανούς και η Τουρκία παρέδωσε νέα κορβέτα στο Ισλαμαμπάντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Την στιγμή που η Ελλάδα νομιμοποιεί τους Πακιστανούς και που επιθυμεί να φέρει νέους μετανάστες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα εποχικούς εργάτες, Τουρκία και Πακιστάν έρχονται ακόμα πιο κοντά στρατιωτικά!

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαρίφ και ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyep Erdogan καθέλκυσαν από κοινού το πλοίο PNS Khyber, κλάσης MILGEM.

Ο Σαρίφ μάλιστα δήλωσε πριν λίγο: ”Το να βρίσκεσαι στην Τουρκία είναι σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου, είμαστε συγκλονισμένοι από τη ζεστασιά των Τούρκων αδελφών μας. Οι διμερείς μας δεσμοί έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή στρατηγικής εταιρικής σχέσης υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν.”

Ο πρωθυπουργός πρωθυπουργός βρέθηκε σε τελετή εγκαινίων του τρίτου από τα τέσσερα πλοία κλάσης Milgem που θα παραλάβει το του Πακιστανικό ΠΝ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά με την καθέλκυση του πλοίου, ο πρωθυπουργός Shehbaz είπε ότι η Τουρκία και το Πακιστάν διευρύνουν την προώθηση των αμυντικών τους δυνατοτήτων για την ειρήνη και για την αποτροπή της επιθετικότητας. Είπε ότι η αγορά του πλοίου ήταν για αμυντικούς σκοπούς αντί για οποιαδήποτε επίθεση.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί περαιτέρω στις αμυντικές παραγωγικές της ικανότητες για να διασφαλίσει την αποκατάσταση της ειρήνης στον κόσμο, προσθέτοντας ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει «μεγάλες εντάσεις».

Το έργο Milgem

Το έργο Milgem βασισμένο σε κοινή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν — υπογράφηκε με την ASFAT inc, μια τουρκική κρατική εταιρεία εργολάβων Άμυνας το 2018, σύμφωνα με την οποία το ναυτικό του Πακιστάν θα αποκτούσε τέσσερα πλοία κλάσης Milgem από την Τουρκία.

Τα σκάφη Milgem έχουν μήκος 99 μέτρα, χωρητικότητα εκτόπισης 2.400 τόνων και ταχύτητα 29 ναυτικών μιλίων. Αυτές οι ανθυποβρυχιακές φρεγάτες μάχης, οι οποίες μπορούν να κρυφτούν από τα ραντάρ, θα ενισχύσουν περαιτέρω την αμυντική ικανότητα του Πακιστανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το FO, η τελετή καθέλκυσης της πρώτης Corvette για το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν, PNS Babur, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο του 2021, ενώ η καθέλκυση του δεύτερου πλοίου, PNS Badr, πραγματοποιήθηκε στο Καράτσι τον Μάιο του 2022.

«Το έργο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική εταιρική σχέση Πακιστάν-Τουρκίας που συνεχίζει να προχωρά σε ανοδική τροχιά», ανέφερε.

Δηλώσεις Ερντογάν

Οι δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν έχουν ως εξής: ”Είμαι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσω ξανά τον αδελφό μου Shahbaz Sharif στη χώρα μας. Για άλλη μια φορά, παρουσία σας, θα ήθελα να τον καλωσορίσω και την αντιπροσωπεία του, στην Κωνσταντινούπολη μας, στο σπίτι σας. Το MİLGEM είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα συνεργασίας μας που στεφανώνουν τις σχέσεις μας με τον αδελφό Πακιστάν στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Σήμερα, βρεθήκαμε μαζί με την ευκαιρία της τελετής καθέλκυσης του Khyber Corvette, ενός από τα πλοία MİLGEM. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στο έργο, από εργάτες μέχρι μηχανικούς, εκ μέρους μου και του έθνους μου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι οι Πακιστανοί αδελφοί μας αρχίζουν να επουλώνουν τις πληγές της καταστροφής από τις πλημμύρες. Για να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στο Πακιστάν και στο μέλλον όπως και στο παρελθόν.

Ως Τουρκία, όχι μόνο παράγουμε και χρησιμοποιούμε πολλά από αυτά τα συστήματα οι ίδιοι, αλλά τα μοιραζόμαστε και με φιλικές και αδελφικές χώρες όπως το Πακιστάν. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή συμβολή στην ενίσχυση της αμυντικής υποδομής του αδελφού Πακιστάν. Με αυτήν την κατανόηση, έχουμε περάσει ένα σημαντικό στάδιο στη συνεργασία μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με το Pakistan MİLGEM Corvette Project, το οποίο υπογράψαμε το 2018.

Στο έργο ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε 4 κορβέτες κλάσης MİLGEM για το Ναυτικό του Πακιστάν, τις φάσεις κατασκευής των πλοίων ολοκληρώνονται ένα προς ένα. Δύο από αυτά τα πλοία ναυπηγούνται στη χώρα μας και δύο στο Πακιστάν. Πρόσθετες τεχνολογίες και εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθούν σε κορβέτες επιλέγονται επίσης μεταξύ των προϊόντων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Τον Αύγουστο του 2021, συμμετείχαμε στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου Mughal με τον Πρόεδρο Alvi στην Κωνσταντινούπολη. 2022′ Τον Μάιο, το πλοίο Badr καθελκύστηκε στο Καράτσι. Σήμερα, πραγματοποιούμε την τελετή καθέλκυσης του τρίτου πλοίου, Khyber, στο πλαίσιο του Pakistan MİLGEM Corvette Project. Σχεδιάζουμε να παραδώσουμε το τέταρτο και τελευταίο μας πλοίο στους Πακιστανούς αδελφούς μας τον Φεβρουάριο του 2025, αν θέλει ο Θεός.

Έχουμε την απαραίτητη κοινή βούληση να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υποδειγματική αλληλεγγύη στην περιοχή μας και στον κόσμο, προωθώντας τη συνεργασία μας με το Πακιστάν σε κάθε τομέα. Λέω να ανοίξει ο Κύριός μου τον δρόμο και την τύχη μας.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ