Πρόεδρος Αλίγιεφ: Ο τουρκικός στρατός είναι και στρατός του Αζερμπαϊτζάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το όραμά μας για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι πολύ σαφές: είμαστε αδέρφια, φίλοι και σύμμαχοι. Πέρυσι στη Σούσα, ουσιαστικά επισημοποιήσαμε ό,τι είχε επιτευχθεί μεταξύ των χωρών μας νωρίτερα. Με την υπογραφή της Διακήρυξης της Σούσα, γίναμε επίσημα σύμμαχοι. Ήταν, όπως είπα, μια διαμόρφωση της πραγματικότητας, γιατί για πολλά χρόνια η Τουρκία

και το Αζερμπαϊτζάν λειτουργούσαν ως σύμμαχοι. Εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτό το επίπεδο συνεργασίας, εταιρικής σχέσης και αδελφοσύνης».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ, μιλώντας στη διεθνή διάσκεψη «Alongthe Middle Corridor: Geopolitics, Security and Economics».

Ο αρχηγός του κράτους είναι βέβαιος ότι η συνεργασία μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς «μόνο θα ενισχυθεί. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας περιφερειακής σταθερότητας. Διότι στόχος της συνεργασίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν είναι η ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και αυτός ο παράγοντας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από όλους».

 Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν τόνισε ότι οι δύο χώρες συνδυάζουν τις δυνατότητές τους.

 «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί… Οι δυνατότητες των χωρών μας μεγαλώνουν. Όχι μόνο στον οικονομικό και βιομηχανικό τομέα, αλλά και στον στρατιωτικό. 

Ο σημερινός κόσμος δείχνει ότι αυτός είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για κάθε χώρα. 

Καταλαβαίνουμε ότι αν μια χώρα δεν έχει ισχυρό στρατό, μπορεί να το μετανιώσει πικρά. 

Επενδύσεις σε αμυντικές υποδομές, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις – παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήσαμε περισσότερες από δέκα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στο Αζερμπαϊτζάν. 

Επαναλαμβάνω, αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την περιφερειακή σταθερότητα και την ασφάλειά μας. Όλοι όσοι σχεδιάζουν εχθρικά σχέδια κατά του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι μόνο ο στρατός της Τουρκίας, αλλά και δικός μας, και αντίστροφα, ο στρατός μας είναι και στρατός της Τουρκίας. Αυτό για όλους όσους σχεδιάζουν προβοκάτσια στα σύνορά μας, είπε ο Ιλχάμ Αλίγιεφ.

trend.az, zerkalo.az,

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ