Θέλουν να ”φάνε” τον έντιμο Τζαβάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγα 24ωρα πριν καταθέσουν πρόσωπα-κλειδιά για την υπόθεση των υποκλοπών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία η πληροφορία για αποχώρηση (ή αντικατάσταση αν προτιμάτε) του Κώστα Τζαβάρα από την Επιτροπή.

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πολλές φορές έχει επικρίνει τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα των παρακολουθήσεων, φέρεται να πιέστηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Μυλωνάκη να «διευκολύνει» την κατάσταση και είχε αποφασίσει τη Δευτέρα να ανακοινώσει την αποχώρησή του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να κυλούν τόσο ήρεμα, καθώς ο κ.Τζαβάρας εμφανίζεται έξαλλος με το κόμμα του!

Και αυτό γιατί η πρόσθεσή του ήταν όντως να διευκολύνει τη ΝΔ με την αποχώρησή του, μιας και δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει ρότα από τη σταθερή αντίθεσή του στην επίκληση του απορρήτου (που έχει γίνει «σημαία» από την Κυβέρνηση).

Όμως, οι διαρροές των τελευταίων ωρών από το Μέγαρο Μαξίμου προς τα φιλικά ΜΜΕ ότι αποχωρεί για λόγους υγείας και μάλιστα, ότι έχει και αναπηρία, έχουν «ανεβάσει την πίεση» στον βουλευτή Ηλείας, η αντίδραση του οποίου πλέον είναι απρόβλεπτη!

Η αλήθεια είναι ότι μια αντικατάσταση ενός βουλευτή που πάει κόντρα στο «ρεύμα», βολεύει ιδιαιτέρως το Μαξίμου, ενώ «στραβές» είναι ματιές και προς την πλευρά της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία έχει εκφράσει πολλάκις τη διαφοροποίησή της από την κυβερνητική στρατηγική στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Ωστόσο, τα πράγματα εκεί δεν είναι καθόλου «εύκολα», μιας και η δυναμική βουλευτής δεν είναι εύκολη «λεία» για το Μαξίμου…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ